Angelina Jolie PittDilahirkeun salakuAngelina Jolie Voight(* 4. 1975 June di Los Angeles, California) nyaéta saurang aktris pilem Amérika sarta Special utusan ti Komisaris High PBB pikeun Pangungsi. Éta putri aktor Amérika Jon Voight.

Saméméhna, manéhna digawé minangka modél. Mindeng disebut dina media sakumaha salah sahiji awéwé nu geulis di dunyatur hirup pribadi dirina henteu ukur ngawartosan tabloid. Anjeunna panarima tina tilu panghargaan ka Golden Globe na hiji pilem Oscar.

Akting karir dimimitian ku kalungguhan di pilem-anggaran lowCyborg II: Kaca KONGRES(1993). Peran kalungguhan kahiji dina hiji filmjaringan bahaya(1995). Manehna dimaénkeun di film biographicalGeorge Wallace(1997) jeungGia(1998) nu tadi ulasan positif ku kritik. Oscar manehna meunang pikeun Aktris Best dina Peran ngarojong dina Dramakariweuh(1999). Anjeunna geus kahontal Kinérja internasional pikeun peran minangka Lara Croft, Srikandi tina runtuyan kaulinan komputermakam RaiderDina filmLara Croft - Makam Raider(2001). Kusabab mangka rengking diantara salah sahiji béntang kawentar tur pangalusna-mayar di Hollywood. Kasuksésan komérsial pangbadagna pikeun titimangsa geus katempo Peta kalawan komediBapak & Ny Smith(2005) jeung film animasiKung Fu Panda(2008) jeungKung Fu Panda 2(2011).

nikah nya aktor Jonny Lee Miller jeung Billy Bob Thornton réngsé dina cerai. Kusabab 2005 hirup kalayan aktor Brad Pitt, saprak 2014 anu nikah. hubungan maranéhanana geus narik perhatian média di sakuliah dunya.Marengan Pitt boga putri Silo na Vivienne jeung putra Knox urang, kitu ogé barudak diadopsi Maddox, Zahara sarta Pax. Anjeunna geus kalibet dina proyék kamanusaan sakuliah dunya, utamana ngeunaan isu pangungsi dina UNHCR.

Dilahirkeun di Los Angeles, California. Miyabi jeung Maha putri aktor Jon Voight jeung Marcheline Bertrand. adi nya nyaeta aktor James Haven, Mamang ti penyanyi-penulis lagu Chip Mekarwangi. Miyabi jeung Maha goddaughter sahiji aktor Maximilian Schell jeung Jacqueline Bissetové. Sanggeus bapana diwariskeun getih Jerman sarta Slovak,indungna éta tina turunan Perancis-Kanada, Walanda sarta Jerman dicampur.Kawas indungna, Angelina karasaeun parsial Irokézkou.Nya ngan dipikawanoh karuhun pribumi éta wanoja tina suku tina Huron dilahirkeun di 1649.

Jon Voight di Academy Awards (Oscars) dina 1988; Jolie nya balik taktak katuhu na

Sanggeus pisah kolotna 'di 1976 lanceukna cicing jeung indung-Na, anu masihan nepi ambisi lakonan dirina di ni'mat raising barudak.Salaku anak, Jolie mindeng diawaskeun pilem bareng jeung indungna, nu engké manehna ngaku éta salah sahiji keluhan nu dipingpin nya lakonan; Anjeunna teu dipangaruhan ku bapana.Nalika manéhna heubeul genep taun, kulawarga (babarengan jeung bapa tere nu, produser Bill Day) dipindahkeun ka New York;di Los Angeles sumping deui lima taun ka hareup. Angelina Jolie mutuskeun dina hiji karir lakonan sarta ngagabung ka Lee Strasberg Teater Institute, dimana manehna spent dua taun ngajalankeun di sagala rupa Productions panggung.

Dina taun 14 anjeunna ninggalkeun sakola drama sarta ngomong manehna hayang jadi diréktur imah pamakaman.Manehna mimiti sakumaha modél, muncul utamina dina nempokeun di Los Angeles, New York jeung London. Dina mangsa ieu manéhna indit hideung, sarta babarengan jeung urut kabogoh nya experimenting kalawan BDSM (maén kalawan péso).Nalika hubungan réngsé sanggeus dua taun, anjeunna disewa hiji apartemen luhur garasi hiji sababaraha blok ti imah indungna urang.Manehna beres SMA jeung nyebut demi diajar lakonan. Engké ieu mangsa, commented: "Dina haté Abdi masih - sarta salawasna bakal - punkerka ngora kalawan tato".

Dina mangsa rumaja anjeunna ngalaman ti depresi parna kalayan tendencies suicidal.Beverly Hills Sakola Luhur antara barudak ti kulawarga euyeub ti lingkungan ngarasa ngalamun na ieu ridiculed kusabab sosok pisan ipis jeung maké kacamata na braces.Ieu hésé pikeun dirina sangkan kontak emosi jeung jalma sabudeureun tur jadi resorted ka timer mutilation.Engké on anjeunna nyarios, "Kuring dikumpulkeun knives tur salawasna Kuring kungsi sabudeureun kuring hal nu tangtu. Ritual nu kuring motong nya jeung manehna ngarasa nyeri, masihan kuring rarasaan hirup, dibawa jenis rélaxasi pikeun sababaraha alesan nya kungsi on kuring éfék penyembuhan. "Ogé manéhna mimitian experimenting kalayan obat; di 20 taun anjeunna ngalaman acan kungsi ngalaman kalawan "ampir unggal ubar sadia," kaasup heroin.

Hubungan jeung bapa kuring geus salawasna geus masalah. Voightově kusabab henteu satia, anu éta alesan pikeun runtuhna nikah kolotna ', ieu estranged ti bapana salila sababaraha taun.Pikeun ngaronjatkeun hubungan lumangsung di péngkolan of milénium ka bareng dibéntangan di Lara Croft - Makam Raider. Tapi lajeng deui, hubungan mudun.Dina Juli 2002 ditanya wanoh geus lila dipaké nami tengah Jolie, pikeun ngadegkeun identitas sorangan minangka saurang aktris. Kituna formal dipénta ngaran maranéhanana dikaluarkeun tina nami kulawarga Voight, nu ieu disatujuan 12. September 2002.Dina bulan Agustus taun ieu, Voight ngawartoskeun majalahaksés HollywoodYén putri-Na tadi "Masalah mental serius".Dina respon, putri ceuk manehna teu hayang sagala kontak salajengna kalawan bapana.Manehna ditambahkeun yén kusabab nyoko putra Maddox teu pikir bakal cageur neruskeun kontak kalayan Voight.Ieu ngan sanggeus genep taun, di handap pupusna indungna tercinta mun 27 kanker. January 2007, Lumangsung antara Angelina jeung bapana nya, sahenteuna samentara rekonsiliasi.

Nalika manéhna 7 taun, manéhna meunang peran leutik dina filmLookin 'mun Cokot Out(1982). Dina pilem nu manehna dibéntangan bapana Jon Voight, anu oge ko-wrote. Dina taun 16, tungtungna anjeunna mutuskeun dina hiji karir lakonan. Dina awalna, kumaha oge, kapaksa masalah sareng tés layar, éta ieu sering dikritik for kabawa "poék".Manehna dimaénkeun di lima film murid adi nya, saha ditémbak salila studi na di USC Sakola Bioskop-Televisi. Angelina ogé dibéntangan di sababaraha video musik, sapertos "Nangtung ku abdi Woman" ku Lenny Kravitz (1991) "Alta Marea" ku Antonella Vendittiho (1991), "Ieu Ngeunaan Time" ku The Lemonheads na "Rock jeung Roll Impian Kita Hayu Ngaliwatan" ku Daging loaf (1993).

karir pilem profésional dimimitian dina 1993 nalika manehna ngagaduhan peran utama mimitina nya dina-anggaran low gambar sci-fiCyborg 2 - Kaca KONGRES. Karakter pilem nya, Casella "Cash" Reese, robot humanoid dirancang (sanajan kalayan bantuan banding kelamin) mun tembus musuh Corporation markas lajeng ngabitukeun. Angelina pilem éta jadi kuciwa nu Signing pikeun audisi sejen lingered pikeun ampir sataun.Saatos peran ngarojong dina pilem bebastanpa buktiDina 1995 dibéntangan dina pilem Hollywood kahijinajaringan bahayaperan hacker Kate "asam kaduruk" Libbyové.The New York Timeswrote: "Kate (Angelina Jolie) nangtung kaluar. Sugan lantaran beungeutna sanajan leuwih haseum ti costars nya. Di antarana ieu nangkeupan dina praktekna hacker bikang jarang saha sits di komputer staring dina layar. Sanajan posturing sullen nya, nu sadayana yén peran nya merlukeun aranjeunna uninga katingal angelic amis, nu manehna warisan ti bapana, Jon Voight ".gambar ieu lain pilem suksés komersil, tapi sanggeus putting on videotape jadi pilem kultus.

Dina 1996 Angelina maénkeun peran ngarojong dina komedi tehkawinan rusiah, Adaptasi modern Leupas tina Romeo jeung Juliet, ditempatkeun di hiji lingkungan dua kulawarga feuding boga réstoran Italia di Bronx. dina wayangBulan leuwih gurunmanehna maénkeun awéwé ngora anu ragrag asih hiji lalaki heubeul (Danny Aiello), sakumaha anjeunna dinyatakeun parasaan keur indungna (Anne Archer). Masih dina 1996 Angelina dibéntangan diFoxfireMargret "suku" Sadovsky, salah sahiji lima katresna rumaja anu beungkeut babarengan mahiwal sanggeus ngéléhkeun guru anu molested séksual.Los Angeles TimesAranjeunna wrote: "Ieu rada tema hackneyed tapi Jolie, putri John Voight, defies stereotype. Sanajan carita ieu ngawartoskeun ti perspektif Maddy, suku ngarupakeun unsur sentral jeung katalis pikeun aksi ".

Dina 1997 dibéntangan barengan Daud Duchovny di Thriller nuLeungeun dina getihPeta anu lumangsung di Los Angeles bawah tanah. Pikeun kritik, pilem nu flopped; Roger Ebert commented, "Angelina Jolie [...] mere sababaraha kahaneutan kana peran anu kudu teuas tur agrésif; sigana janten ki sunda janten Blossomovou kabogoh, sarta meureun éta. "Salajengna Angelina sakaligus membintangi film TVawéwé leres, A drama romantis sajarah diatur dina buku Wild West ku Janice Woods Windleové. Ogé dipigawé salaku stripper dina video musik pikeun lagu "Saha bae Katingal abdi Baby?" Nepi ka Rolling Stones.

Narabas: 1998-2000

karir nya mimiti naek steeply sanggeus manéhna meunangkeun Golden Globe pikeun peran dirina dina pilem TVGeorge Wallacetina 1997. Aya manehna diputer Cornelia Wallace, nu istri kadua alabamského Gubernur George Wallace, dicoo ku Gary Sinise. Film ieu ditampi kacida alusna ku kritik sarta meunang diantara hadiah lianna, anu Golden Globe pikeun pilem pangalusna (miniseries atanapi pilem TV). Pikeun peran nya éta peran ogé bieu pikeun Emmy.

Dina 1998 anjeunna dibéntangan dina biopic of HBOGia. Portraying supermodel Gia Carangi. film documented karir model kawentar tur utamana gugur nya culpable kecanduan heroin jeung pati saterusna ti AIDS di 80 tengah. taun 20. abad. Vanessa Vance ti Reel.com ngadawuh: "Angelina Jolie massana pangakuan lega pikeun pagelaran na di Gii peran sarta éta gampang ngartos naha. Jolie aya dina peran na salaku liar, untamed - ngeusi kanvas kaadigungan, pesona, sarta desperation -. Sarta karakter dirina pisan sigana sajarah pilem derelict paling geulis "Kadua Angelina padeukeut meunangkeun Golden Globe sarta nominasi hiji Emmy. Ogé pikeun kahiji kalinya manéhna meunangkeun Aktor Screen kanu Award.

Luyu kalayan konsép hiji aktor methodical Lee Strasberg salila paling film mimiti na biasana manéhna tetep dina peran jeung swiveling antara adegan, hasilna éta yén aktris geus earned reputasi jeung nu eta berpungsi teuas. lamun shootingGIImanehna ka dirina lajeng-salaki Jonny Lee Miller yén anjeunna moal tiasa nelepon, "Kuring ngabejaan anjeunna: 'Kami sorangan. Kuring dying. Abdi lesbian a. Kuring ningali nuhun minggu. ' ( "Abdi ngabejaan ka Anjeunna: 'Abdi nyalira, Kuring dying, Kuring homo, Kuring mah bade ningali maneh keur minggu.")saatos shootingGIIAnjeunna ngumumkeun yén ditungtungan make lakonan alatan "karasaeun yen manehna boga nganggur masihan pilem a".Manehna peupeus nepi ka Gedang tur dipindahkeun ka New York di mana baé enrolled di New York Universitas mun diajar pilem ngarahkeun sarta screenwriting kursus; engké anjeunna digambarkeun jaman ieu salaku "alus pikeun meunangkeun polah na babarengan."Sanggeus unggul Golden Globe pikeun peran dirina dina filmGeorge Wallacesarta critiques nguntungkeun pikeun pilemGiaAnjeunna mutuskeun ngudag aktris karir.

pilem datang di 1998 gangsterKajahatan jeung Hukuman di NYC. Dina taun anu sarua manéhna dibéntangan diRupa cintabarengan béntang kawas Sean Connery, Gillian Anderson, Ryan Phillippe, sarta Jon Stewart. film narima ulasan lolobana positif jeung manehna ieu utamana muji.San Fransisco babadwrote "Jolie, anu peran éta dina naskah ditulis, shines kawas nekat nightclubs awéwé vymetající yén figuring kaluar naon sagalana daék nyandak resiko.". Angelina meunang pikeun peran na salaku harga narabas Performance Award ti National Déwan Review of Gambar Motion.

Dina 1999 dibéntangan dina drama komedingadorong Tinkalawan John Cusack, Billy Bob Thornton jeung Jon Stewart. pilem miboga respon campur jeung ieu ogé dikritik sorangan pikeun peran Thornton pamajikan pinapsueun.The Washington Postwrote "Maryam (Angelina Jolie) mangrupa absurd kreasi screenwriters, awéwé bébas-berjiwa anu weeps leuwih waru usychajícími, ngagem cingcin pirus sarta nangis nalika Russell (Thornton) spends sakabéh peuting jauh ti imah.Salajengna Angelina dibéntangan barengan Denzel Washington di Thriller nuTulang collector, Filmed ku novél detektif sarua ku Jeffery Deaver. Jolie maénkeun pulisi awewe henteu saimbang mental mantuan lumpuh lalaki detektif (Washington) moro ka handap mangrupa killer serial. film grossed sakuliah dunya 151 juta dollar,Tapi kritik gagal.Detroit Free PencétAnjeunna ngadawuh: "Jolie memang sakumaha salawasna geulis kasampak di, pikeun peran tapi saukur na jelas teu cocog."

Jolie mecenghul minangka salah sahiji jiwa liar tina pilem kontemporer, a mariem leupas, tapi kumaha bae kalawan akurasi deadly nganiaya udagan.
kinerja Roger Ebert sahiji matak dina pilem Angelinakariweuh(1999)

Angelina ogé diadopsi peran Lisa Rowe, katresna sociopathic keur dirawat di rumah sakit jiwa di dramakariweuh, Hiji adaptasi tina buku autobiographical Susanna Kaysenové. Peran utama dicoo ku Winona Ryder, anu ngaharepkeun yén film bakal comeback badag nya. Gantina, film ditandaan titik balik dina karir tina Angelina sarta tungtungna eta naék béntang Hollywood pangbadagna. Pikeun bagian na meunang katilu Golden Globe Award, hadiah kadua layar Aktor kanu Award sarta foremost Academy Award (Oscar) pikeun Aktris Best dina Peran ngarojong. Rupa dicatet, "Jolie nya alus teuing salaku fiery, gadis tanggung jawab, anu pangaruh dina pengobatan Susan bakal ngabuktikeun jauh leuwih mangpaat ti metoda dokter."

Dina 2000 manehna dimaénkeun di blockbuster panas heula nyadetik 60. Aya manehna diputer Sarah "Sway" Waylendovou, urut maling kabogoh mobil Nicolas Cage. Ieu peran leutik turThe Washington PostAnjeunna ngadawuh: "Sagala di pilem ieu lakukeun geus nangtung di sabudeureun, stares tiis Calung hampang fleshy nu jadi provocatively na encircling sungut nya". Salajengna Angelina dipedar yén peran dina pilem ieu ieu relief wilujeng sumping sanggeus hiji peran emotionally nuntut of Lisa Rowe dina filmkariweuh. film janten nya dugi pilem lajeng suksés komersil lamun jualan global amounted 237 juta dollar.

kasuksésan internasional: 2001-2011

Angelina Jolie dina premiere tinaAlexander AgungCologne di 2004

Sanajan kaahlian lakonan dirina anu kacida ngaapresiasi ku kritik, film tebih ti attracting dipikaresep ti masarakat umum. ngan pilemLara Croft - Makam Raidertina Angelina dijieun béntang internasional ti gedena munggaran. Pikeun peran ahli ngeunaan jaman baheula Lara Croft dina adaptasi tina populér seri video game Makam Raider Angelina kapaksa ngawasaan hiji aksen Inggris sarta ngalaman latihan beladiri intensif. kinerja dirina dina film ieu muji, tapi film sorangan éta udagan kritik. majalahsipitManéhna nulis: "Angelina Jolie pikeun peran Lara Croft lahir, tapi (diréktur) Simon West geus nyieun petualangan arcade primitif na."[34]Sanajan kitu, pilem ieu komersil pisan sukses, global earned 275 juta dollar,Angelina sarta diarahkeun ka béntang data pilem aksi.

dina wayangdosamanehna diputer "Suharto keur advert", nyumput Rahasia poék. pasangan nya, jadi sudagar Cuban jegud, dicoo ku Antonio Banderas. Pilem dumasar kana novél ku Cornell Woolrich lengkep gagal jeung kritik.Dina pilem salajengnaKahirupan atawa hal Kawas ÉtaAngelina maén peran hiji reporter TV ambisius anu diprediksi yen eta tetep ngan hiji minggu hirup. Film ieu kritik lolobana négatip, sanajan prestasi ieu muji Angelina. Paul Clinton on CNNprohlásil "(Angelina) Jolie nya alus teuing di peran nya. Sanajan sababaraha hiccups di tengah storyline pilem teh Tien Juara Academy Award sagemblengna ngayakinkeun kana jalan -na pikeun timer pangaweruh jeung pamahaman harti leres hirup. "

Angelina Festival Film Jolie dina Cannesv sataun 2007

Peran ahli ngeunaan jaman baheula Lara Croft dina pilem-terusanLara Croft - Makam Raider: The Lawu of Kahirupan(2003). pilem ieu pasti rengking kalangan artis Hollywood dibayar pangalusna.Sequel éta teu jadi suksés salaku pilem aslina, tapi earned sakuliah dunya solid 156 juta dollar.[30]Angelina ogé dibéntangan dina video musik "Tadi Time abdi" Korn nu ieu dipaké pikeun ngamajukeun film. Lajeng Angelina dibéntangan disaluareun wates. Peran awéwé ngora ti bunderan luhur anu mana digawekeun pikeun organisasi amal di wewengkon kapangaruhan Afrika jeung Asia seemed ngagambarkeun kahirupan nyata nya mana baé komitmen pikeun organisasi kamanusaan. Sanajan kitu, pilem miboga respon lukewarm ti kritik komo komersil teu suksés.

Dina 2004 dibéntangan barengan Ethan Hawke dina filmnyandak nyawa. Portraying agén FBI dina jalan satapak of a killer serial anu nganggap identitas korban na. acclaim kritis éta dicampur,Nu Hollywood wartawanManéhna nulis: "Angelina Jolie muterkeun hiji peran nu mere gambaran nu geus kungsi katempo mana, tapi ngalakonan eta jeung campuran unik tina pesona jeung kageulisan."Angelina geus saum sora na di pilem Lola rybcehiu dongéng, Mangka maénkeun peran minor dina adaptasi komikdunya isukan urang. Masih dina 2004 dicoo Olympias, ibu tokoh utama tina pilem Alexander the Great. Dina pilem bioskop Amérika flopped, anjeunna earned ukur 34 juta dollar. Diréktur Oliver Stone attributed ka bisexuality Alexander, nu geus digambarkeun dina film.Global, kumaha oge, pilem ieu suksés luar Amérika Serikat earned 133 juta dollar.

Dina 2005 manehna maénkeun tara bikang Brad Pitt pilemBapak & Ny Smith. film ngabejaan carita sababaraha, nu volume teu tebih ti runtuhna, tapi kaayaan gancang robah nalika ngeunaan diri neangan anu sipatna assassins gawe agénsi competing. kritik pilem sempet dicampurkeun, anjeunna muji hususna pikeun kimia kerja unggulan antara dua karakter utama.Star TribunAnjeunna ngadawuh: "Sedengkeun carita jalan erratically, film mawa gelombang tina pesona, pulsating énergi jeung kimia ngabeledug antara dua béntang."Di sakuliah dunya, film grossed 478 juta dollar, sahingga anjeunna nu katujuh pilem tersukses di 2005 sataun di Amérika Sarikat.

Angelina Jolie salaku Christine Collins dina susunan wayangnukeurandina 2007

Dina 2006 manehna dibéntangan di Robert de NiroThe Good Shepherd. film ngagambarkeun taun mimiti ti CIA ngaliwatan mata Edward Wilson, hiji perwira aspiring, dicoo ku Matt Damon. Angelina nyokot peran ngarojong tina Margaret "samanggi" Russell, pamajikan Wilson neglected. kuChicago Tribun"Jolie dina film convincingly umur na geus blithely acuh ka panongton kumaha karakter regas dirina geus katarima."

Peran sutradara pikeun kahiji kalina diusahakeun di 2007 kalawan dokumenterHiji Tempat di TimeNu depicts hirup sapopoé di 27 sabudeureun dunya dina saminggu. Ieu hiji pilem atikan dirancang hususna keur screening di sakola tinggi Amérika.Lajeng Angelina maén peran Mariane Mutiara di docudramaA haté Mighty. Film, filmed ku memori nyata nami sami Mariane Mutiara urang, documenting nu nyulik sarta pembunuhan salakina, wartawan Daniel Mutiara, teroris Pakistani di 2002.Nu Hollywood wartawanAktris dijelaskeun kecap Angelina urang: "Peran manehna sits, boga pathetically, a terhormat jeung ogé manages dialog malah hésé."Angelina éta pikeun peran nya nominasi Golden Globe sarta layar Aktor kanu Award. Dina 2007 ogé anjog di pilem bioskopBeowulfDihasilkeun sakitu legana gerak newak teknik mana Angelina Grendel maén peran indungna.

Dina 2008 ko-dibintanginya James McAvoy jeung Morgan Freeman dina pilem aksi miharep. pilem miboga ulasan alus komo sanggeus komérsial ieu pisan sukses, anjeunna earned sakuliah dunya 342 juta dollar.Angelina ogé saum sora na Agung Master Tigress dina pilem animasi Kung Fu Panda barudak. Kalawan earnings global 632 juta dollar, film janten pilem tersukses katilu tina 2008 sataun.Masih dina 2008 Angelina maénkeun peran utama dina drama Clint Eastwood urangnukeuran.Dina film, sabagean dumasar kana kidnappings sabenerna sarta murders di wewengkon Los Angeles di 1928, Angelina dicoo Christine Collins, a indung anu aya dina 1928, sanggeus lima bulan, reunited kalawan putra nya diculik - hijina pikeun manggihan yén budak, saha pulisi manehna ngaklaim yén putra nya mangrupa imposter.Chicago TribunManéhna nulis, "Jolie estu caang salila tenang saméméh badai, anu pamandangan [...] dimana eta diwanohkeun hiji otoritas sanggeus rejects sejen tur humiliates, tapi dina resiko anjeun sorangan."Angelina ieu nominasi peran na dina Academy Award (Oscar) pikeun Golden Globe Award, dua layar Aktor kanu Award sarta BAFTA. 

Angelina Jolie promotes pilemuyahKomik-con di San Diego di 2010

pilem sejen sumping sanggeus istirahat leuwih ti sataun urang, dina 2010 portrayed dina filmuyahagén CIA Evelyn Salt, nu kudu nempatkeun ka hiber sanggeus sleeper KGB accuses dirina keur agén ganda of ogé gawé kanggo Rusia. peran nu asalna ditulis salaku jalu, tapi robah lumangsung sanggeus ulikan manajemén dianjurkeun peran Columbia Pictures Diréktur Phillip Noycemu pikeun Angelina. film ngoleksi hiji kasuksésan internasional kalawan earnings global 294 juta dollar.Kritikna anu dicampurkeun kana kinerja positif éta rada muji Angelina; majalahkekaisaranAnjeunna ngadawuh: "Lamun datang ka ngajual unbelievable, gélo, antics breathtaking, Jolie boga kompetisi bussines Peta".Angelina ogé dibéntangan sabalikna Johnny Depp dina Alien pilem. kritik pilem lengkep gagal, contona, Peter Travers wrote "Depp jeung Jolie ragrag ka handap, mere gambaran tina hiji zombies well-diasah.Sanggeus mimiti lemah di bioskop AS, film pamustunganana grossed sakuliah dunya santun 278 juta dollar.Angelina kontroversial narima nominasi Golden Globe, nu geus ngaduga yén budi alesan éta pikeun mastikeun ayana hiji kapribadian média pikaresepeun pikeun upacara pangajén.

2011-Hadir

Dina 2011 deui anjeunna bersuara Agung Master Tigress dina pilem animasi pikeun barudakKung Fu Panda 2. film jadi earnings sakuliah dunya 666 juta dollar film tersukses kaopat tina sataun 2011 na masih pilem pangluhurna-grossing di anu nyiptakeun aub kalawan Angelina.

Salajengna digantikeun akting kostum pikeun korsi direktur urang jeung dijieun pilem aDina Tanah of Getih na Madu. film ngajelaskeun carita cinta antara hiji prajurit Serbia sarta tawanan Bosnia perang salila perang di Bosnia dina taun 1992-1995. Angelina, anu dilongok Bosnia dua kali dina fungsi UNHCR goodwill Duta, ngécéskeun yén film hoyong sakali deui ngagambar perhatian pikeun jalma anu masih nungkulan ceurik getih tina perang panganyarna.Film nu Angelina ogé nulis skenario jeung dihasilkeun bagian anak, Balkan jeung kritik applauded; Respon ti Bosnia éta "overwhelmingly positif", sedengkeun Serbs dikutuk film kusabab disangka fokus protisrbskému.Angelina éta balik revival kasadaran internasional ngeunaan perang di Bosnia warga husus tina Sarajevo.film meunang Stanley Kramer Award ti organisasi produser produser kanu of America, anu dimaksudkeun film provokatif fokus dina isu sosial.film ogé earned a nominasi Golden Globe pikeun Best Basa Asing Film.

Sanggeus tilu satengah taun pause dina 2014 anjeunna meunang peran kalungguhan dina filmMaleficent, Diideuan ku karakter film Walt Disney. Pikeun sabtu minggu kahijina film grossed leuwih 100 juta dollar.Pikeun kadua kalina anjeunna dianggap peran diréktur film, waktos ieu filmunbreakable.

Pikeun taun 2015 geus dijadwalkeun pikeun premiereKu Laut nuNu manéhna sarta salakina Brad Pitt.

hirup pribadi

hubungan

Hubungan serius kahiji ngadeg taun opat belas taun. Hubungan nu lumangsung dua taun. indungna diwenangkeun aranjeunna papanggih di imah nya, sakumaha engké Angelina Jolie ngadawuh: "Boh urang bisa roam jeung balad wae, di jalan, atawa urang bisa jadi di pangkeng abdi kalayan indung kuring di kamar hareup. Indung milih pilihan kadua kusabab Kuring masih lalaki nepi unggal isuk ka sakola sarta hubungan mimitina mah dikembangkeun di luhur aman. "Lajeng anjeunna dibandingkeun hubungan inténsitas emosi -na pikeun kawin, sarta ditambahkeun anu direcahna dijieun kaputusan nya pinuh ngudag hiji karir lakonan.

nalika syutingjaringan bahayaDina 1995 anjeunna kungsi roman pondok kalawan aktor Britania Jonny Lee Miller. Ieu lover munggaran nya saprak panguasaan tina hubungan luhur-disebutkeun.Sanggeus ahir syuting keur sababaraha bulan aranjeunna peupeus kontak, tapi engké reunited na geus 28. March 1996 dituturkeun kawinan. Angelina sumping ka dirina dina calana kulit hideung sarta kaos bodas di mana ieu ditulis nami panganten lalaki getih na sorangan.Angelina jeung Jonny peupeus dina Séptémber 1997, tapi kawin resmi cerai dugi 3. Pébruari 1999. Kuring tetep babaturan sanggeus direcahna maranéhanana. Angelina dipedar engké: "Ieu ngeunaan timing. Jigana (Jonny) nyaeta salaki pangalusna, naon ngalamun bisa keukeuh keur. Kuring salawasna bakal cinta anjeunna, tapi kami ngan teuing ngora. "

Angelina Jolie jeung pasangan nya Brad Pitt di Festival Film Cannes di 2007

Angelina kungsi roman pondok aktris lesbian jeung modél Jenny Shimizu mangsa syutingFoxfireDina 1996. Engké baé ngomong: "Kuring bakal meureun jadi nikah Jenny lamun kuring tadi teu acan nikah ka salaki kuring. Ieu cinta dina tetempoan kahiji. "Shimizu di 2005 ngomong yén hubungan maranéhanana lumangsung pikeun taun sarta dituluykeun sanajan Angelina miboga hubungan layeut jeung jalma séjén.Dina 2003, sual naha éta téh bisexual, manéhna ngajawab: "Tangtu. Mun isukan ragrag pikeun awéwé anu bakal jadi oke lamun kuring cium nya jeung noél nya? Nalika dirina Abdi bogoh nya? Lieur! Sumuhun! "

Sanggeus pacaran dua-bulan, manehna nikah 5. Mungkin 2000 di Las Vegas pikeun aktor Billy Bob Thornton. Aranjeunna tepang dina susunan wayangngadorong TinDina 1999, tapi hubungan antara aranjeunna henteu ngamekarkeun sakumaha Thornton éta dina waktu nu nikah ka aktris Laura Dern.Salaku konsekuensi tina kanyataan yén Billy Bob passionately tur kabuka némbongkeun sayang keur silih (dipikawanoh éta masing-masingna ngagem sabudeureun beuheung na a vial getih silih), nikah maranéhanana geus jadi subyek favorit di pencét tabloid.Dina Maret 2002 Angelina jeung Billy Bob ngumumkeun putra pituin nyoko ti Kamboja, tilu bulan ka hareup, kumaha oge, anjeunna dituturkeun teh direcahna dadakan. 27 anu sacara resmi cerai. Mungkin 2003. Nalika Angelina ieu engké ménta ngeunaan disintegration ngadadak kawin, manéhna ngomong: "Ieu kejutan. Kaluar tina nowhere, hartina sapeuting, urang sagemblengna robah. Ujug-ujug urang tadi nanaon di umum. Keur disada pikasieuneun, tapi ... Jigana bisa lumangsung nalika jumping kana hubungan sarta masih teu kenal cukup ogé ".

Dina 2005 mimiti anjeunna geus kalibet dina skandal Hollywood nalika manéhna dituduh ngabalukarkeun panguasaan tina nikah aktor Brad Pitt sarta Jennifer Aniston. Angelina jeung Brad anu dituduh silih selingkuhan bari syutingBapak & Ny Smith. Angelina urang dina sababaraha kali ditolak, tapi engké ngaku yen asih Brad murag asih dina mangsa syuting.Acan di 2005 manehna ngomong: "Hubungan ku lalaki rabi, nalika bapa sorangan ditipu on indung kuring, anu hal kuring teu tiasa ngahampura. Abdi teu bisa nempo saling di katingal isuk dina eunteung. Anjeunna bakal jadi katarik saurang lalaki anu cheats on pamajikanana. "Angelina jeung Brad pikeun comment masarakat awam hubungan maranéhanana dugi 2006 Januari nalika Angelina dikonfirmasi MajalahjelemaAnu expecting orok jeung Brad.Dina April 2012 Angelina jeung Brad leuwih tujuh taun, hubungan resmi ngumumkeun papacangan.pernikahan dilaksanakeun tapi ngan sanggeus sejen dua taun 23. August 2014 nu chateau Perancis Miraval, dina bunderan deukeut kulawarga jeung babaturan.Pasangan, ogé dipikawanoh ku nickname nuBrangelina, Ngarasakeun interest média hébat ti sakuliah dunya. 19. September 2016 Angelina Jolie Filed pikeun cerai na hak asuh barudak di kandangan budi.

barudak

Barudak Angelina Jolie
Maddox Chivan Jolie-Pitt
  • 5 dilahirkeun. August 2001 di Kamboja
  • 10 diadopsi. March 2002 Angelina
  • diadopsi dina mimiti 2006 Brad
Pax Thien Jolie-Pitt
  • 29 dilahirkeun. November 2003 di Kota Ho Chi Minh, Vietnam
  • 15 diadopsi. March 2007
  • 21 diadopsi. Pébruari 2008 Brad
Zahara Marley Jolie-Pitt
  • 8 dilahirkeun. January 2005 di Awasa, Étiopia
  • 6 diadopsi. Juli 2005 Angelina
  • diadopsi dina mimiti 2006 Brad
Silo Nouvel Jolie-Pitt
  • 27 dilahirkeun. Mungkin 2006 di Namibia Swakopmunduv
Knox Leon Jolie-Pitt
  • 12 dilahirkeun. Juli 2008 di nice, Perancis
Vivienne Marcheline Jolie-Pitt
  • 12 dilahirkeun. Juli 2008 di nice, Perancis

10. March 2002 diadopsi anak kahiji nya, tujuh-bulan budak Maddox Chivana ti hiji panti asuhan di Phnom Penh, Kamboja.Lahir 5. 2001 Agustus di Desa lokal, nu ieu ngaranna Rath Vibol.Angelina ngudag nyoko sanggeus dua lalampahan ka Kamboja pikeun kahiji kalina bari syuting Lara Croft - Makam Raider na deui dina misi ka UNHCR. Prosés nyoko ieu interrupted pikeun waktu dina bulan Désémber 2001 nalika pamaréntah AS ngalarang adoptions ti Kamboja dina pangaruh laporan trafficking anak.Sanggeus completing nyoko Angelina jeung putra ngungsi ka Namibia, dimana manehna filmed pilem asaluareun wates.Sanajan Angelina na salakina Billy Bob Thornton ngumumkeun nyoko babarengan, dina kanyataan diadopsi Maddox ngan sorangan.

Kadua anak, gadis orok ngaranna Zahara Marley, diadopsi tina hiji panti asuhan di Addis Ababa, Étiopia 6. Juli 2005. Zahara lahir 8. January 2005 di Awasa.Dina waktu nyoko, aya asumsi salah kaprah eta Zahara nyaeta yatim piatu sanggeus kolotna maot AIDS, sarta ieu teu jelas naha manehna teu positif AIDS. Engké tés éta négatip.Teu lila sanggeus anjog di Amérika Sarikat Zahara ieu dirawat salila dehidrasi sarta kurang gizi.Dina 2007 média dilaporkeun yén indung biologis Zahara urang hayang balik, manéhna nampik ieu, nyebutkeun yen "Zahara pisan untung yén Aisyah diadopsi ku batur kawas Angelina".

Hamil Angelina gambar kalawan aktor sarta diréktur Clint Eastwood di Cannes pikeun pilem premierenukeurandina 2008

Dina waktu manehna ngumbara ka Étiopia pikeun saeutik Zahara, manéhna geus dibiruyungan Brad Pitt.Anjeunna engké dituduhkeun yén adoptions ti Étiopia éta putusan gabungan maranéhanana.Dina Désémber juru carios 2005 Brad urang ngumumkeun yén Brad intends pikeun ngadopsi Maddox sarta Zahara.Dina kontéks ieu, Angelina nanya ka otoritas pikeun ngarobah surname barudak di Jolie-Pitt, anu ieu disatujuan 19. January 2006.Brad resmina diadopsi dua barudak lila saterusna.

Dina raraga kabur ka pabaliwer média marengan Brad méméh kalahiran anak biologis kahiji maranéhanana ngungsi ka Namibia. 27. Mungkin 2006 dirina dilahirkeun putri Swakopmund Silo Nouvel. Brad dikonfirmasi yén putri maranéhna bakal boga paspor Namibian.pasangan mutuskeun pikeun ngajual éta gambar mimiti Silo Nouvel jurnal dipilih, tinimbang gambar ti jaminan benefited paparazzi. majalahjelema4 geus dibayar jutaan dollar pikeun hak pikeun Amérika Kalér, bari majalahHalo!3,5 dibayar sajuta dollar pikeun hak kana Kapuloan Britania.Sakabéh duit nu Angelina jeung Brad keur diobral foto kaala, disumbangkeun ka yayasan-nyimpen barudak Afrika.

15. March 2007 diadopsi budak sejen, tilu-Pax Thien ti hiji panti asuhan di Kota Chi Minh Ho, Vietnam. Dilahirkeun sakumaha Pham Quang Sang 29. November 2003 di Kota Ho Chi Minh. Teu lila sanggeus kalahiran ieu ditinggalkeun.Angelina diadopsi Pax sorangan salaku hukum Vietnam teu ngameunangkeun nyoko gabungan ku pasangan unmarried.Hak kana foto munggaran sanggeus nyoko Pax anu deui dijual ka majalahjelemapikeun jutaan dollar 2 aHalo!pikeun hiji harga undisclosed.Dina bulan April, Angelina dipénta parobahan formal surname Pax Thien Jolie ka Jolie-Pitt, anu ieu disatujuan 31. Mungkin 2007.Brad resmina diadopsi Pax 21. Pébruari 2008.

Di Festival Film Cannes dina Méi 2008 resmina dikonfirmasi nu Brad ieu expecting kembar. Sanggeus dua minggu, manehna waited pikeun kalahiran di hiji imah gering di nice, wartawan camped luar on Promenade nu.Angelina 12. Juli 2008 ngababarkeun putra Knox Leon jeung putri Vivienne Marcheline.The gambar mimiti barudak anu dijual ka majalahjelemajeungHalo!Jumlahna aya leuwih 14 juta dollar. Untung ieu disumbangkeun babarengan ngadegkeun Yayasan Jolie-Pitt Foundation.

19. September 2016 Angelina dipénta hak asuh anak jeung ngurus ekslusif maranéhanana.

kasehatan

Dina pertengahan Méi 2013 anjeunna ngumumkeun yén dina bulan Pebruari taun nu ditinggalkeun di pencegahan kanker, ngaleupaskeun duanana breasts. Manehna mutuskeun pikeun dokter sanggeus komunikasi anu boga résiko 87% tina kanker payudara alatan gén mutasi BRCA1.kanker payudara sarta indung ngalaman ti indungna, anu maot di 56 taun. kanker indung oge anu ngabalukarkeun maot nini maternal dirina, anu maot di 45 taun. kituna Jolie hayu operatively nyabut ovarium; résiko kangker dina dokter nya bisi ieu kira 50 persen.

Sababaraha poé sanggeus pengumuman ieu, 26. Mungkin 2013, maot bibi Angelina Jolie urang, Debbie Martin, adina ngora ti indung aktris. Ieu 61 taun, anu ngabalukarkeun maot éta kanker payudara deui.

kagiatan kamanusaan

Urang moal bisa nyieun kacindekan tina dunya tur malire kanyataan yén jutaan jalma kaluar aya anu nalangsara. Kuring hayang mantuan. Ku teu sangka nu geus sagala béda ti jalma séjén. Jigana urang sadaya hayang kaadilan sarta sarua, kasempetan pikeun hirup bermakna. Urang sadayana hoyong yakin yén bakal aya batur anu bakal nulungan urang di marabahaya. "
Angelina Jolie dina 2001 alesan naha mimitian cooperate kalawan UNHCR

Manehna nyebutkeun yen nu mimiti pribadi sadar extent crises kamanusaan di dunya bari syutingLara Croft - Makam RaiderDina 2001 di Kamboja.Ngahubungi ka PBB Komisaris High pikeun Pangungsi (UNHCR) nanyakeun keur informasi ngeunaan wewengkon masalah.Sangkan kaayaanana paling dipikawanoh di wewengkon kapangaruhan, manéhna mimitian ngadatangan pangungsian di sakuliah dunya. Dina Pébruari 2001 nuluykeun misi kahijina, 18 poé lalampahan ka Sierra Leone jeung kamekaran; sanggeus balik dikedalkeun dismay dina naon maranéhna saw.Salila bulan nuturkeun poé 14 balik ka Kamboja sarta dilongok pangungsi Afghan di Pakistan.Manehna dibayar kabeh expenses dirina sorangan sarta babagi kaayaan sawah sarua salaku pagawe sejenna UNHCR.27. August 2001 éta markas Angelina UNHCR di Jenéwa resmi ditunjuk goodwill Duta di UNHCR.

Saprak harita anjeunna dihadiran sababaraha misi kamanusaan sakuliah dunya. Anjeunna patepung jeung pangungsi sarta vyslídlenci di leuwih ti nagara 30.Dina sual naon eta intends pikeun ngahontal, manéhna ngomong: "The kasadaran kaayaan jalma ieu. Jigana maranéhna kudu meunang pangakuan pikeun naon maranéhna indit ngaliwatan, gantina bisa overlooked ".Tujuan na nyaéta pikeun didatangan tempat anjeunna nyaéta panggero "crises poho" di wewengkon ti mana maranéhna ngancik perhatian media.Perlu dipikanyaho janten atawa wewengkon picilakaeun sering:Dina 2004 anjeunna dilongok Darfur, dimana dina waktu éta aya perang, sarta kalaparan;Dina 2007 anjeunna dilongok Chad mangsa perang sipil nagara urang;dina taun 2007 mun 2009 sababaraha kali dilongok Irak;Ogé sababaraha kali antara 2008 mun 2011 dilongok Afghanistan;ogé dilongok Libya mangsa perang sipil nagara di 2011.

Sanggeus leuwih ti sapuluh taun jadi goodwill Duta éta 17. April 2012 diangkat utusan husus tina Komisaris High pikeun Pangungsi UNHCR. Salaku utusan husus ngalambangkeun UNHCR sarta Komisaris Luhur (António Guterres), di tingkat diplomatik jeung jalan di proyek ngeunaan solusi jangka panjang keur crises kamanusaan utama, kayaning di Apganistan sarta Somalia. "Ieu mangrupa posisi istiméwa reflecting karya alus teuing pikeun urang jauh," ceuk juru carios UNHCR.

Sekretaris AS Nagara Condoleezza Rice jeung Angelina di Poé Dunya pangungsian di 2005

Dina sambungan kalayan karyana pikeun UNHCR migunakeun popularitasnya dina media ngagambar perhatian kana krisis kamanusaan di dunya. misi mimiti na aya documented dina kitabCatetan ti kuring ngumbaraNu ieu diterbitkeun sakaligus jeung premiere tina pilem nyasaluareun watesDina 2003. Dina 2005 MTV ceuk pilemThe haténa tina Angelina Jolie & Dr. Jeffrey Sachs di AfrikaAnu documented perjalanan Angelina jeung ékonom kawentar Jeffrey Sachs ka desa terpencil di Kénya barat. Angelina ogé rutin ngamajukeun Poé pangungsian Dunya sarta acara lianna.

Kana waktu, beuki diwanohkeun krisis kamanusaan di tingkat pulitik. Anjeunna rutin attends acara pikeun nandaan Poé pangungsian Dunya di Washington DC. Manéhna diondang salaku spiker di Forum Ékonomi Dunya di Davosuv taun 2005 na 2006. Ogé lobbies demi organisasi kamanusaan dina Kongrés AS, dimana, contona, antara 2003 na 2006 sahenteuna 20x dikaitkeun kalayan sénator na congressmen sarta nyorong pikeun persetujuan ti hiji hibah pikeun rojong pangungsi sarta barudak rawan dina Dunya Katilu jeung Amérika Serikat.Dina 2006 manehna ngomong: "Sanajan Abdi resep nu Washington pernah teu didatangan, ieu téh hiji-hijina jalan pikeun meunang hiji hal dipigawé".Dina 2007 anjeunna jadi anggota Déwan ka nonprofit Amérika pikeun Hubungan luar nagri (Déwan on Hubungan luar nagri).

Manehna nangtung di asal sababaraha amal. Dina 2003 ngadegkeun hiji yayasan Maddox Jolie-Pitt teleng (dugi 2007 handapeun ngaran Maddox Jolie Project), nu promotes ngembangkeun masarakat jeung perlindungan lingkungan di propinsi Cambodian of Fear Dambang.Dina 2006 sapanjang kalayan organisasi Komite Kaséhatan Global ngadeg di ibukota Kamboja, Center alat Phnom Penh Maddox Chivan Anak, nu nyadiakeun miara barudak kainféksi HIV.Taun anu sarua Angelina sapanjang kalawan pasangan hirup Brad Pitt ngadegkeun Jolie-Pitt LPEM FEUI nyadiakeun bantuan kamanusaan sakuliah dunya.Dina 2007 Angelina sapanjang kalawan ékonom Gene Sperlingemzaložila organisasi Atikan Partnership pikeun Bani Konflik nu subsidizes program atikan keur barudak kapangaruhan ku bencana alam atawa jieunan manusa.Dina 2008 digarap kalawan Microsoftna ngadegna ti Kids organisasi merlukeun Pertahanan, hiji asosiasi ti firms hukum, departemén légal perusahaan, LSM jeung sukarelawan anu nyadiakeun layanan légal bébas barudak lone imigran di Amérika Serikat. Dina 2010 anjeunna ngadegkeun proyék Jolie Hukum Fellows Program, ngabawah ahli hukum ngarojong usaha pamarentah ngajaga barudak di Haiti.

Pikeun digawé kamanusaan na earned pangakuan lega. Dina 2002 anjeunna nampi hadiahAward kamanusaanorganisasi Garéja Dunya Service.Dina 2003 manéhna jadi laureate munggaranWarga ti Dunya AwardOrganisasi dileler Association Correspondents PBB. Dina 2005 anjeunna nampi hadiahAward kamanusaan globalOrganisasi Persatuan Bangsa Amérika Sarikat Amérika.31. Juli 2005 nya Raja Norodom Sihamoni dibales kawarganagaraan Cambodian pikeun kagiatan kamanusaan di Prop nagara-Na.Dina 2007 anjeunna nampi sapanjang jeung akting PBB Komisaris High pikeun Pangungsi António Guterres Award bergengsi di Liberty (kabebasan Award) Ti Panitia Nyalametkeun Internasional (diantara winners tina pangajén ieu ngawengku Václav Havel).Dina 2011 manehna geus narima ti pin emas UNHCR Komisaris High António Guterres dirancang pangpanjangna-porsi staf UNHCR, dina pangakuan dékade gawé di kantor goodwill Duta.

Pikeun usahana anjeunna di 2014 Ratu Elizabeth II. ennobled.

Angelina Jolie

1: palanggaran

2: ngagantian

3: Gia

4: A Heart Mighty

5: Alien (pilem, 2010)

6: George Wallace (pilem)

7 Network Cilaka

8: Original Sin

9: Salt (pilem)

10: Nyandak nyawa

11: No bukti

12: Awewe Real

13: The Good Shepherd

14: The Hollywood reporter

15: rupa Cinta

16: Bulan leuwih gurun

17: Foxfire

18: hiu Dongéng

19: Kahirupan atawa hal Kawas Éta

20: Kung Fu Panda salametan

21: ngadorong Tin

22: Leungeun dina getih

23: Cicih wates

24: 60 detik (pilem, 2000)

25: The Bone kolektor (pilem)

26: Anger - The Ratu Hideung Magic

27: Kajahatan na Hukuman di New York City

28: 2 Cyborg - Kaca KONGRES

29: Sakali Kana hiji Dream

30: Checkers (judul)

31 Andy Coulson

32: Zatar

33: L'Wren témbal

34: Lara Croft - Makam Raider: The Lawu of Kahirupan

35: Mr. & Ny Smith

36: Kung Fu Panda

37: Jay McInerney

38: 3 Kung Fu Panda

39: hayang (pilem)

40: Lara Croft - Makam Raider

41: Michael Cristofer

42: 5. Pilihan pangajén Kritik taunan 'Movie Awards

43: Rebekah Brooks

44: Billy Bob Thornton

45: Golden buah prambus sataun 2004

46 Philipp von Ostau

47: Catherine Hejlová

48: 15. panghargaan taunan pilihan Nickelodeon Kids 'Awards

49: Brad Pitt

Angelina Jolie

Angelina Jolie Pitt, dilahirkeun sakumaha Angelina Jolie Voight (* 4. 1975 June di Los Angeles, California) nyaéta saurang aktris pilem Amérika sarta Special utusan ti Komisaris High PBB pikeun Pangungsi. Éta putri aktor Amérika Jon Voight.

1: palanggaran

Gangguan di Girl aslina, interupted drama biographical Amérika dumasar kana mémori tina Susanna Kaysenové. film ngajelaskeun Susanna urang dalapan belas-bulan tetep di rumah sakit jiwa. Diarahkeun ku James Mangold, dibintanginya Susanna dibéntangan Winona Ryder. pilem miboga matak kualitas dina ngarojong kalungguhan salaku aranjeunna mucunghul. Angelina Jolie, Whoopi Goldberg, Vanessa Redgrave, Jared Leto, Brittany Murphy sareng nu sanesna. premiere nu dilaksanakeun 8. Désémber 1999, réspon tina kritik éta dicampur. kinerja hébat némbongkeun Angelina Jolie, anu keur bagian na geus narima hiji Academy Award (Oscar), Golden Globe sarta layar Aktor kanu Award.

2: ngagantian

Ngagantian (Amérika aslina: Changeling) mangrupa pilem dramatis Amérika ti sataun 2008. Diarahkeun ku Clint Eastwood. Peran utama dina pilem dicoo ku Angelina Jolie, Jeffrey Donovan, John Malkovich, Jason Butler Harner na Amy Ryan.

3: Gia

Gia nyaéta pilem TV ngeunaan kahirupan 1998 Amérika supermodel asal Italia Gii Carangiové Mary (Angelina Jolie jeung Mila Kunis). Diarahkeun ku Michael Cristofer, anu oge ko-wrote. Dina Aksara sareng anjeunna digawé Jay McInerney.

4: A Heart Mighty

Perkasa Langlayangan (Amérika aslina: A Mighty Heart) mangrupa pilem dramatis Amérika ti sataun 2007. Diarahkeun ku Michael Winterbottom. Film ieu dicoo ku Dan Futterman, Angelina Jolie, Will Patton, Alyy Khan sarta Archie Panjabi.

5: Alien (pilem, 2010)

Urang asing (Amérika aslina: The Wisata) mangrupa pilem aksi Amérika ti sataun 2010. Diarahkeun ku Florian Henckel von Donnersmarck. Peran utama dina pilem dicoo ku Angelina Jolie, Johnny Depp, Paul Bettany, Timoteus Dalton na Steven Berkoff.

6: George Wallace (pilem)

George Wallace (Amérika aslina: George Wallace) mangrupa pilem dramatis Amérika ti sataun 1997. Diarahkeun ku John Frankenheimer. Film ieu dicoo ku Gary Sinise, mare Winningham, Clarence Williams III, Jon Don Baker jeung Angelina Jolie.

7 Network Cilaka

Network bahaya (Amérika aslina: hacker) mangrupa Thriller pilem Amérika tina 1995 sataun. Diarahkeun ku Iain Softley. Film ieu dicoo ku Jonny Lee Miller, Angelina Jolie, RENOL Santiago, Mateus Lillard na Laurence Mason.

8: Original Sin

Dosa (Amérika aslina: Original dosa) mangrupa Thriller pilem Amérika ti sataun 2001. Diarahkeun ku Michael Cristofer. Film ieu dicoo ku Antonio Banderas, Angelina Jolie, Thomas Jane, Jack Thompson na Gregory Itzin.

9: Salt (pilem)

Uyah (asli Amérika uyah) mangrupa pilem aksi Amérika tina 2010 sataun. Diarahkeun ku Phillip Noyce. Peran utama dina pilem dicoo ku Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski jeung Agustus Diehl.

10: Nyandak nyawa

Nyandak nyawa (Amérika aslina: nyokot nyawa) mangrupa pilem misteri Amérika ti sataun 2004. Diarahkeun ku DJ Caruso. Peran utama dina pilem dicoo ku Angelina Jolie, Ethan Hawke, Kiefer Sutherland, Gena Rowlands na Olivier Pramanik.

11: No bukti

Tanpa bukti (dina aslina Amérika: tanpa Bukti) mangrupa Thriller pilem Amérika ti sataun 1995. Diarahkeun ku Gill Dennis. Film ieu dicoo ku témbal Plank, Anna Gunn, Andrew Prine, Angelina Jolie sarta Paul Perri.

12: Awewe Real

Awewe leres (Amérika aslina: leres Awewe) mangrupa pilem dramatis Amérika ti sataun 1997. diréktur pilem Karen Arthur. Film ieu dicoo ku Dana Delany, Annabeth Gish, Angelina Jolie, Tina Majorino na Rachael Leigh Cook.

13: The Good Shepherd

The Shepherd Good (Amérika aslina: The Good Shepherd) mangrupa drama pilem Amérika ti 2006. Diarahkeun ku Robert De Niro. Film ieu dicoo ku Matt Damon, Angelina Jolie, Robert De Niro, Alec Baldwin jeung William Hurt. Film ieu dumasar kana kajadian nyata.

14: The Hollywood reporter

The Hollywood reporter mangrupa majalah Amérika dumasar di Los Angeles. Eta diadegkeun dina bulan Séptember 1930 pengusaha William Wilkerson. Saatosna di 1962 peran penerbit nyandak pamajikanana Tichi Wilkerson Kassel. Yen eta dijual di taun 1988 BPI. Fokus utama majalah nyaeta wewengkon industri pilem sarta hiburan, tapi ogé ngurus jejer lianna kayaning busana, teknologi jeung kawijakan. Dina panutup tina gambar tina personalities béda; ieu kaasup, upamana, George Clooney, Leonardo DiCaprio jeung Angelina Jolie.

15: rupa Cinta

Rupa Cinta (Amérika aslina: Puter ku Heart) mangrupa pilem dramatis Amérika ti sataun 1998. Diarahkeun ku Willard Carroll. Film ieu dicoo ku Gillian Anderson, Ellen Burstyn, Sean Connery, Aom Edwards jeung Angelina Jolie.

16: Bulan leuwih gurun

Bulan leuwih ti gurun (di Amérika aslina: Mojave Moon) mangrupa pilem komedi Amérika ti sataun 1996. Diarahkeun ku Kevin Dowling. Film ieu dicoo ku Danny Aiello, Angelina Jolie, Anne Archer, Michael Biehn jeung Alfred Molina.

17: Foxfire

Foxfire (Amérika aslina: Foxfire) mangrupa pilem dramatis Amérika ti sataun 1996. diréktur pilem Annette Haywood-Carter. Film ieu dicoo ku Hedy Burress, Angelina Jolie, Jenny Lewis, Jenny Shimizu sarta Sarah Rosenberg.

18: hiu Dongéng

Hiu Dongéng (Amérika aslina: hiu Dongéng) mangrupa pilem animasi Amérika ti sataun 2004. Diarahkeun ku Vicky Jenson trio, Bibo Bergeron na Rob Letterman. Film ieu dicoo ku Will Smith, Jack Hideung, Robert De Niro, Renee Zellweger jeung Angelina Jolie.

19: Kahirupan atawa hal Kawas Éta

Kahirupan atawa hal Kawas Ieu (Amérika aslina: hirup atanapi hal Kawas Éta) mangrupa pilem komedi Amérika ti sataun 2002. Diarahkeun ku Stephen Herek. Peran utama dina pilem dicoo ku Angelina Jolie, Edward Burns, Tony Shalhoub, Christian Kane sarta James Gammon.

20: Kung Fu Panda salametan

Kung Fu Panda keur celebrating (Amérika aslina: Kung Fu Panda Libur) mangrupa pilem animasi Amérika ti sataun 2010. Diarahkeun ku Tim Johnson. Film ieu dicoo ku Jack Hideung, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jack McBrayer na Jackie Chan.

21: ngadorong Tin

Ngadorong Tin (Amérika aslina: ngadorong Tin) mangrupa pilem komedi Amérika ti sataun 1999. Diarahkeun ku Mike Newell. Film ieu dicoo ku John Cusack, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett, Angelina Jolie na Jake Weber.

22: Leungeun dina getih

Leungeun Getih (Amérika aslina: Puter Allah) mangrupa pilem kajahatan Amérika ti sataun 1997. Diarahkeun ku Andy Wilson. Film ieu dicoo ku Daud Duchovny, Timoteus Hutton, Angelina Jolie, Michael Massee sarta Peter Stormare.

23: Cicih wates

Saluareun wates (Amérika aslina: saluareun wates) mangrupa pilem perang Amérika ti sataun 2003. Diarahkeun ku Martin Campbell. Peran utama dina pilem dicoo ku Angelina Jolie, Clive Owen, Teri Polo, Linus Roache jeung Noah Emmerich.

24: 60 detik (pilem, 2000)

60 Seconds (Inggris Isro di Seconds Genep puluh) mangrupa pilem aksi Amérika ti sataun 2000. Dibintanginya Nicolas Cage, Angelina Jolie, Giovanni Ribisi, Christopher Eccleston, Robert Duvall, Vinnie Santang jeung Will Patton. Film ieu diarahkeun ku Dominic saena na ditulis ku témbal Rosenberg. Film dihasilkeun ku Jerry Bruckheimer (The Rock, Armageddon). Ieu mangrupakeun diaransemén sahiji gambar anu sarua tina 1974.

25: The Bone kolektor (pilem)

The Bone kolektor (Amérika aslina: The Bone kolektor) mangrupa pilem kajahatan Amérika ti sataun 1999. Diarahkeun ku Phillip Noyce. Film ieu dicoo ku Denzel Washington, Angelina Jolie, Ratu Latifah, Michael Rooker jeung Mike McGlone.

26: Anger - The Ratu Hideung Magic

Anger - The Ratu Hideung Magic mangrupa pilem lamunan poék Amérika dumasar kana film animasi Saré Beauty dongeng ti 1959. Mangrupa sutradara Amérika Robert Stromberg. The kalungguhan utama dicoo ku Angelina Jolie salaku anger jeung Elle Fanning sakumaha Putri kabita.

27: Kajahatan na Hukuman di New York City

Kajahatan jeung hukuman di New York City (aslina Amérika: Apan urang Dapur) mangrupa pilem dramatis Amérika ti sataun 1998. Diarahkeun ku Tony Cinciripini. Film ieu dicoo ku Rosanna Arquette, Angelina Jolie, Mekhi Phifer, William Forsythe sarta Johnny Whitworth.

28: 2 Cyborg - Kaca KONGRES

Cyborg 2 - kaca ngiuhan (Amérika aslina: Cyborg 2) mangrupa pilem aksi Amérika ti sataun 1993. Diarahkeun ku Michael Schroeder. Film ieu dicoo ku Elias Koteas, Angelina Jolie, Jack Palance, Jean-Claude Van Damme jeung Billy Drago.

29: Sakali Kana hiji Dream

Sakali Kana hiji Dream nyaeta přezpívaná lagu ku penyanyi jeung penulis lagu Amérika Lana Del Rey. Anjeunna dirilis dina 26. 2014 Januari salaku soundtrack pikeun pilem lamunan poék tina Disney, Maleficent, a diaransemén modérn Saré Beauty. Sam aktris pilem utama Angelina Jolie milih Lana yén Aisyah dirékam lagu ieu. Diaransemén Nyanghareupan ulasan cukup positif. Sababaraha malah ku Lanin versi nu loba darker ti aslina. Ieu téh mangrupa lagu diundeur panggancangna dina sajarah Google Play.

30: Checkers (judul)

Checkers (fr. Dame eta. Dama, bikangna, sp. Donau) mangrupakeun judul milik hiji noblewoman, biasana priyayi, oge nyirian padjajaran pulisi awewe (sarua awéwé sahiji satria, lamun katampa sarta anggota urutan). Pamakéan husus ngeunaan judul di nagara béda (variatif), contona di Inggris nu nona judul (Dame di Inggris) dipaké ku awéwé dina tempat dimana lalaki make judul Sir (jeung dilarapkeun ka aranjeunna dibekelan sarua dina knighthood husus keur warga asing).

31 Andy Coulson

Andrew Edward Coulson (21. 1968 Januari) mangrupakeun Britania novinář.V taun 2003 mun 2007 éta redaktur di koran tabloid News tina World.V Juli 2012 éta Rebekah Brooks marengan genep wartawan séjén anu aub dina wiretapping haram, dituduh " konspirasi keur kaperluan éta interception komunikasi asing tanpa otorisasina légal ditangtoskeun antara 2000 na 2006 "a" tina halangan kaadilan "di panalungtikan ngeunaan wiretapping. Diantara odposlouchávanými éta, contona, Mentri Interior Britania Daud Blunkett sarta Charles Clarke, aktor Brad Pitt jeung Angelina Jolie na footballer Wayne Rooney.

32: Zatar

Zatar mangrupakeun salah sahiji pangungsian panggedena di dunya, perenahna di kalereun Yordania, kurang leuwih 11 kilometer ti wates jeung Suriah, jeung wétan ti kotana Jordanian of Mafraq. Dibuka 28. 2012 Juli di respon kana ngaronjat Jumlah pangungsi ti Syria kusabab perang sipil nagara urang. Populasi na pisan remen tur gancang ngarobah - dina pinuh periode na greatest, 25. Meureun eta cicing urang 202 993. Gemblengna di Yordania leuwih 600 sarébu pangungsi Siria.

33: L'Wren témbal

L'Wren témbal, ngaran kalahiran Luann Bambrough (. 28 1964 April -. 17 2014 Maret) éta hiji desainer fashion Amérika. karirna dimimitian dina eighties di Paris salaku modél. Engké, manéhna mimitian ngarancang baju; Contona, anjeunna diusulkeun pikeun artis kayaning Angelina Jolie sarta Sarah Jessica Parker. Dina Maret 2014 di susun di Manhattan, New York dihukum gantung. Kusabab 2001 dugi pupusna cicing kalayan penyanyi Mick Jagger, frontman sahiji band Britania The Rolling Stones.

34: Lara Croft - Makam Raider: The Lawu of Kahirupan

Lara Croft - Makam Raider: The Lawu of Kahirupan mangrupakeun sequel leupas Lara Croft - Makam Raider ti 2003. Diarahkeun waktos ku Jan de Bont, dibintanginya ahli ngeunaan jaman baheula Lara Croft sakali deui dibere Angelina Jolie. Pilem ngarékam kritik rada négatip, tapi ngalawan miheulaan nya éta diganjar Rendering hadé tina urutan Peta, sarta deui muji kinerja Angelina Jolie dina peran kalungguhan. Najan kritik pilem nguntungkeun grossed kirang ti miheulaan na, jualan global amounted mun 156,5 juta dollar.

35: Mr. & Ny Smith

Mr. & Ny Smith mangrupa Amérika Peta-komedi filmed di 2005 Doug Liman. Ngabejaan carita dua spouses anu duanana assassins sarta lamun maranehna hoyong salamet, aranjeunna kedah ngalawan unggal lianna. Tapi pamustunganana sagalana tétéla béda ti mimitina panginten ...

36: Kung Fu Panda

Kung Fu Panda mangrupa pilem animasi Amérika tina 2008 sataun. Diarahkeun ku John Stevenson na Tandaan Osborne, anu hurup bersuara ku aktor Amérika sarta Cina well-dipikawanoh kayaning Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Lucy Liu jeung sajabana. film premiered di Festival Film Internasional di Cannes 15. Mungkin 2008 sarta narima panarimaan pisan nguntungkeun duanana kritik sarta pemirsa. Manéhna jadi hit kotak kantor, manehna earned sakuliah dunya 631,7 juta dollar. Dina 2011 ditémbak leupas sequel Kung Fu Panda 2.

37: Jay McInerney

Jay McInerney, anu ngaran lengkep nyaeta John Barrett McInerney Jr (* 13. 1955 Januari di Hartford, Connecticut) nyaéta sastrawan Amérika kontemporer paling signifikan tina generasi ngora. Anjeunna panulis dalapan novel, salah sahiji nu lampu caang, kota badag, Mekah, éta Kahirupan jeung kabiasaan modél geus ditarjamahkeun kana Czech. Anjeunna oge panulis sababaraha buku carita pondok sarta dua buku on anggur. Manéhna nulis skenario pikeun adaptasi pilem tina novél ngeunaan nami nu sami lampu caang, kota badag, sarta co-wrote film TV ngeunaan kahirupan supermodel Gia Amérika, nu peran utama dicoo ku Angelina Jolie. Anjeunna oge rutin nyumbang ka Magazine New York, The Guardian Weekly, sarta pikeun Corriere della Serra.

38: 3 Kung Fu Panda

Kung Fu Panda 3 mangrupa pilem komedi animasi Amérika-Cina taun 2016, dihasilkeun ku DreamWorks animasi na disebarkeun 20th Abad Fox. Ieu film katilu tina séri Kung Fu Panda jeung Kung Fu Panda Sequel 2. Snapshot diarahkeun ku Jennifer Yuh Nelson jeung Alessandro Carloni. Jack Hideung, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Lucy Liu, Seth Rogen, David Palang, Jackie Chan jeung James Hong reprising kalungguhan maranéhna tina pilem saméméhna. matak anu ngagabung ku Bryan Cranston, JK Simmons jeung Kate Hudson.

39: hayang (pilem)

Miharep nyaéta pilem Jerman-Amérika dumasar kana carita komik Tandaan Millar na jg Santang dina taun 2003-2004 (dina Ceko ieu diterbitkeun dina Awak 2008). Film ieu diarahkeun ku Timur Bekmambetov na dibintanginya James McAvoy dicoo. Dina kalungguhan ngarojong maranéhna dijalankeun, contona, Angelina Jolie jeung Morgan Freeman. film premiered di London 12. June 2008. premiere Czech dilaksanakeun salila dua minggu sanggeus 26. June 2008. Sababaraha adegan pilem éta filmed di Républik Céko.

40: Lara Croft - Makam Raider

Lara Croft - Makam Raider mangrupa pilem petualangan dumasar kana populér seri video game Makam Raider. Diarahkeun by Tatang Kulon sarta peran utama ahli ngeunaan jaman baheula Lara Croft geus dikawasaan ku Angelina Jolie. Dina bioskop Amérika anjeunna kungsi pilem premiere 11. June 2001, dina bioskop Czech lajeng diasupkeun 23. August 2001. film jadi jualan 275 juta dollar teh adaptations pilem tersukses di kaulinan komputer. Ngeunaan primacy nu disiapkeun anjeunna nepi di pilem 2010 Prince of Pérsia: The Sands of Time, kalawan jualan 335 juta dollar. Nyoko kana pilem di ahli éta lolobana négatip, geus dikritik urutan Peta ngarahkeun beca, mere gambaran tina kaulinan video. kinerja Angelina Jolie di peran utama, kumaha oge, ieu muji.

41: Michael Cristofer

Ivan Michael Cristofer (* 22. 1945 Januari Trenton, New Jersey, Amerika Serikat) mangrupakeun hiji playwright Amérika, screenwriter, diréktur jeung aktor. Pikeun game The KONGRES Box meunang Hadiah Pulitzer keur Drama jeung Tony Award.

42: 5. Pilihan pangajén Kritik taunan 'Movie Awards

  1. Pilihan pangajén Kritik taunan 'Movie Awards dilaksanakeun dina 2000.Žebříček film pangalusna (susunan abjad) Amérika krásaInsider: The Man Saha terang Teuing mnohoMagnoliaMuž mun MěsíciTři královéTalentovaný Mr. RipleyPravidla moštárnyŠestý smyslV John kulit MalkovicheZelená míleVítězové Best Film: diréktur krásaNejlepší Amérika Sam Mendes - Amérika krásaNejlepší aktor: Russell Crowe - nu Insider: nu Man anu terang aktris mnohoNejlepší teuing: Hilary Swank - Boys nepláčouNejlepší aktor Michael Clarke Duncan - Héjo míleNejlepší aktris ngarojong: Angelina Jolie - pilem kulawarga NarušeníNejlepší: Oktober nebeNejlepší animasi pilem: carita kaulinan 2Nejlepší diadaptasi skenario: Frank Darabont - The Héjo míleNejlepší skenario aslina: Alan Ball - komposer Amérika krásaNejlepší: The Sarbini Mr. Ripley - Jibril YaredNejlepší Písnice Ka: "Musik tina abdi Heart" - Musik tina srdceNejlepší ngora aktor / aktris: Haley Joel Osment - Kagenep smyslReference

43: Rebekah Brooks

Rebekah Brooks (* 27. 1968 Méi, Wanasari, Lancashire, Britania Raya) mangrupakeun Britania novinářka.Známa utamana salaku urut direktur eksekutif sahiji parusahaan medarkeun News Internasional (2009 mun 2011) Rupert Murdoch. Manehna oge digawé minangka hiji redaksi tina tabloid koran News tina Dunya (2000 mun 2003) jeung The Sun (2003 mun 2009).

44: Billy Bob Thornton

Billy Bob Thornton (* 4. 1955 Agustus Hot Springs) mangrupa aktor Amérika, screenwriter, diréktur jeung hudebník.Za skenario pikeun aisan sabeulah meunang Oscar pikeun Best Adaptasi skenario. Ieu hiji gambar nu sharply gancangan karirna. Dina mémori tina pemirsa anu lajeng enrolled di blasting Armageddon, komedi Natal Bad Santa (Aya ogé meunangkeun nominasi Golden Globe) jeung salaku Présidén AS di Christmas Palasik Cinta Sabenerna. Ahli paling ngaapresiasi pikeun pintonan di film boomerang deadly (Oscar nominasi pikeun Actor Best dina Peran Anjog), Simple Plan (nominasi Oscar pikeun Best ngarojong Actor), nu ngalanggar hukum (Golden Globe nominasi) jeung Man Saha Ieu moal (Golden Globe nominasi) . Salaku penyanyi dileupaskeun opat albeum solo sarta sababaraha batur ku blues band The Boxmasters. Media perhatian sarta narik nikah kalayan aktris Angelina Jolie dina taun 2000-2003.

45: Golden buah prambus sataun 2004

  1. Taunan Golden buah prambus Awards anu ngumumkeun di Teater Ivar di Hollywood. Ngagungkeun 25. ulang anu ngumumkeun harga sahiji pilem awon dina 25 taun munggaran. Paling nominasi, tujuh, meunang pilem Catwoman. Ulang dua puluh-kalima tina panghargaan anu ngumumkeun sababaraha kategori husus. Ieu aroused kritik yén raspberries Golden taun ditinggalkeun tradisi nevyjadřování kana politik. Anjeunna geus bieu pikeun pilem anu lain gagalna kritis atawa kotak kantor - Fahrenheit 9 / 11.

46 Philipp von Ostau

Philipp von Ostau (* 20. 1966 Oktober, Hamburg) nyaeta fotografer jeung ahli Jerman komunikasi. Dilahirkeun putra Hans-Fabian von Ostau jeung Petra von Ostau nee von Festenbergové. Anjeunna hirup di Berlin jeung jalan salaku fotografer leupas saprak 2010 jalan salaku dosén di Institut Desain di Berlin.

47: Catherine Hejlová

MgA. Catherine Hejlová (nikah saré) (* 29. 1984 Pébruari, Litomerice) nyaéta sastrawan Czech na překladatelka.Životopis Hejlová Catherine lahir di Litomerice. Budak leutik mikanyaah basa jeung sastra, anu dipangaruhan pilihan dirina tina kuliah - lulusan Josef Škvorecký Sastra Akademis di Iraha sarta anggota diwangunna tina grup kreatif sirah skelter (tina nyieun Hn: huntu na paku (2007) - Story Metro pengker, Kepulauan Scars (2008) - carita dewi triple, leungeun up (2009) - carita rajapati di kabin hiji kapal urang, topless ... na milik teuing (2010) - carita punch anjeunna di nightmares na sare (2011) - carita Tukangeun eunteung jeung Aqua bala.

48: 15. panghargaan taunan pilihan Nickelodeon Kids 'Awards

  1. Pilihan taunan Nickelodeon Kid urang Awards diayakeun 20. April 2002 nu Barker hanggar di Santa Monica, California. Moderation nyandak Rosie O'Donnell. Dina upacara a dipigawé penyanyi Xuping.

49: Brad Pitt

William Bradley "Brad" Pitt (* 18. 1963 Désémber Shawnee, Oklahoma) mangrupa pilem aktor Amérika, Tien Juara Golden Globe pikeun Actor Best dina Peran ngarojong, anu anjeunna narima pikeun pagelaran na di pilem belas Monyet (1995).


Tanda kana akun Anjeun

×
Poho wincikan anjeun?
×

Pindah up

ngabagikeun
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!