Donald John Trump(* 14. 1946 Juni New York) mangrupa politikus Republik Amérika sarta 45. Présidén Amérika Serikat of America, anu janten 20. January 2017. Anjeunna gabung di White House dina yuswa 70 taun salaku pangkolotna sarta Presiden dipilih richestsarta manéhna jadi lalaki munggaran di kantor jeung euweuh pangalaman saméméhna dina fungsi pulitik atawa militer.

Candidacy keur Pemilu Présidén AS 2016 Partéi Republik resmi ngumumkeun 16. 2015 Juni sanggeus unggul dina primaries sarta bieu keur kantor Présidén Amérika Serikat dina konvensi pihak Juli di Cleveland. Dina dinten anu pamilihan 8. November 2016 306 meunang undian Panwaslu (dibandingkeun jumlah nu diperlukeun 270), ngéléhkeun rival utamina, calon Démokratik Hillary Clinton, nu accounted 232 undian Panwaslu.

Méméh asup kana kantor, manehna dilayanan salaku lulugu sarta CEO The Trump Organisasi nu geus kalibet dina dagang real estate. Ogé ngoperasikeun loba hotél, casinos sarta kursus golf di sakuliah dunya. Hatur nuhun kana realitas acara naThe magang(I.e.Učeň) Dina Néglasari janten ogé média dipikawanoh.

Dina bulan mimiti ulayat na Trump threw sababaraha léngkah tina miheulaan na, Barack Obama. Anjeunna kaluar tina perjangjian dina partnership transpacific jeung perjangjian Paris pikeun merangan perubahan iklim. Sawaréh halt nu warming bertahap hubungan AS-Cuban. Presiden Neil Gorsuch Trump dilantik jadi anggota kasalapan tina Mahkamah Agung. Saatos persetujuan na ku Sénat AS ieu sahingga disimpen kana konzervativnívětšina 5 4 hakim. Trump ogé digedékeun parsiallarangan perjalananNu salila tilu bulan pikeun nyegah warga ti genep nagara Muslim ti ngasupkeun Amérika Serikat, anu janten subyek sababaraha lawsuits. usaha Trump urang eureun atawa ngawatesan program éksténsif ngeunaan kasehatan keur jelema miskin (ie.Obamacare) Tapi encountered teuing lalawanan sarta jadi jauh gagal alatan posisi sababaraha republikánskýchsenátorů béda.

Dina Méi 2017 Trump PHK ti kantor Direktur FBI James Comeyho. Teu lila sanggeus Departemen Kaadilan diangkat hiji jaksa husus Robert Mueller pikeun nalungtik hiji gangguan Rusia disangka dina Pemilu Présidén di 2016 sarta mungkin Hubungan antara Rusia jeung collaborators kampanye presiden Trump urang.

kahirupan

Asal tur baraya

Dilahirkeun di Queens, New York, nu kaopat lima barudak. kolotna éta Frédéric C. Trump (11 1905 Oktober, New York -.. 25 1999 Juni) jeung Mary A. MacLeod (10 1912 Méi, Skotlandia -.. 7 2000 Agustus). Bapana janten pengusaha wangunan badag New York urang. asal sipat siga bapa nini Donald Trump urang éta hijrah Jerman, anu immigrated ka Amérika Serikat dina 1885. Akina Frédéric Trump (Trump Friedrich ngaran aslina) lahir di hiji desa anggur leutik Kallstadt di wewengkon nu milik nagara Jerman of Rhineland-Palatinate. Nini ngaran maiden éta Elisabeth. Kristus. Trump akina geus kaala rejeki badag salaku boga hiji ranté tina silaturahmi diantara batur. Dina Seattle, Washington.

pendidikan

Young Trump diulik dina Kew-Leuweung Sakola di Leuweung Hills, Queens, New York. Alatan masalah dina ulikan ngeunaan kolotna dina yuswa tilu belas ieu dikirim ka akademi militer (New York Akademi Militer). Aya kaala atikan akademik sarta ogé maén dina tim maén bal Amérika jeung baskét. Ti palatih baskét ngagaduhan dina harga 1964Palatih urang Award. Sanggeus diajar dua taun di Fordham Universitas, teras dibikeun ka Sakola Wharton milik University of Pennsylvania. Sanggeus completing gelar éta jajaka urang (BS) gelar dina ékonomi jeung keuangan, anjeunna ngagabung teguh bapana di Trump Organisasi 1968.

kulawarga

Dina 1977 Donald Trump nikah modél Czech Ivana Zelníčková. Nikah anu dilahirkeun tilu barudak: Donald Jr, Ivanka jeung Eric Trump.Pangkolotna ngeunaan barudak ieu, Donald Jr, speaks béntés Czech, sabab nya budak leutik dina hubungan deukeut jeung nini na di sisi indungna urang. Kusabab 1980 rutin spent bagian tina libur panas di Zlin.

The Czechoslovak Propinsi Kaamanan nyababkeun ti April 1978 scanning beam ka urut pamajikan Ivana Trump. Dina kasempetan éta ogé massana informasi ngeunaan Dursasana Trump dina urut pulitik Amérika. Ieu, diantara lain perkara informed ngeunaan minat Trump neangan hiji korsi dina Presiden AS deui di 1988, 1996 mungguh.

Dirina Donald Trump dilongok Cékoslowakia dina 1990 nalika di Zlín ngahadiran pamakaman ramana di hukum Milos Zelnick.Spouses Donald na Ivana Trump cerai di 1992. Taun handap anjeunna nikah aktris Marla Trump Maplesovou, kalayan saha manéhna ngabogaan putri, Tiffany.cerai maranéhanana dituturkeun dina 1999. Genep taun saterusna, Trump nikah a katilu kalina, ku model Slovenia tur desainer Melanie Knavsovou anu ngababarkeun putra Barron William Trump.

karir bisnis

The karir beginnings bisnis

Trump mimiti karir bisnis na dina parusahaan ramana (Trump Organisasi). Pikeun ngamimitian bisnis sorangan, bapana disadiakeun kecap injeuman tina hiji juta dollar.Salah sahiji proyek kahijina éta revitalisasi padumukan kompléks Swifton Désa dina Cincinnati, Ohio. Lamun maju imah Swifton Désa ramana, dijieun untung tina 6 juta dollar AS.

Dina 1980 di New York City mimiti gawé dina malikkeun Stadion Wollman (Stadion) dina Tengah Park. proyék kungsi diantisipasi rencana pangwangunan 2½ sataun. Tapi 1986 maranéhanana éta henteu deukeut parantosan sarta geus invested 12 juta dollar. Trump ditawarkeun ka Panyandakan Alih ku karya ieu tanpa kota tangtu kudu mayar hal. nawar di ieu ditolak, dugi manehna ngagaduhan perhatian média. Tungtungna anjeunna ngagaduhan kasempetan jeung réngsé proyek dina tilu bulan sanggeus 1,95 juta dollar, nu éta 750 000 dollar kirang ti anggaran aslina.

Dugi ahir eighties anjeunna ngagaduhan kana krisis finansial. Pangwangunan kasino katilu na, anu Trump Taj Mahal di Atlantik Kota (New Jersey), lolobana financed ti gajian di ongkos dipikaresep tinggi, anu dina gilirannana teu bisa mayar. Bank jeung bondholders bari kaleungitan ratusan jutaan dollar. 50% casinos dipiboga Taj Mahal kapaksa ngarobah éta bondholders aslina pikeun ngurangan beungbeurat suku na meunang leuwih waktos ka repay hutang. Ku 1994 anjeunna junun considerably ngurangan 900milionový hutang pribadi maranéhanana sarta ogé sacara signifikan ngurangan bisnis 3,5miliardový hutang budi. Dina 1995 dihijikeun kana parusahaan kasino na Trump Bulan & Kasino Resorts.

Sukses tur gagal

Trump nyaéta Pupuhu sarta CEO (Présidén DirékturCEO) tina Organisasi Trump, nu dina aktipitas dagang real estate. Trump oge pangadeg Trump Hiburan Resorts, nu ngoperasikeun sababaraha casinos sarta hotél ka sakuliah dunya. Dina Oktober 2016 éta Donald Trump nurutkeun kana Forbes daptar 499. lalaki richest di dunya.

Dina taun 1991, 1992, 2004 na 2009 ngadéklarasikeun bangkrut. Dua bankruptcies munggaran anu patali jeung real estate na: Trump Taj Mahal sarta Trump Plaza Hotel. Kalawan hindsight, anjeunna ngaku yen lamun manehna kantos diwangun kasino méwah, teuing jinis opulences.Dina 1994 hutang pribadi na naek kana 900 juta sarta komérsial hutang 3,5 milyar. USD. Lajeng anjeunna kapaksa ngajual bagian tina usaha maranéhna jeung harta tur nyerah stake taun pausahaan séjén. The recovery finansial mantuan anjeunna, diantara hal lianna. Nawar di real estate pikeun kasempetan pikeun némbongkeun éta kecap "TRUMP". Gagal taun 2004 na 2009 anu deui pakait jeung real estate, antara séjén Trump Taj Mahal sarta Trump Bulan & Kasino Resorts.

Loba proyék bisnis na geus gagal atawa geus dileungitkeun -. Misalna Airlines Trump, Trump Universitas, Magazine Trump, Trump Vodka, Trump Steaks, Trump KPR. Proyék Trump Universitas (2004-2011) dina taun 2013 dina Maret 2016 ieu dibikeun ka kapentingan media, lamun Jaksa Umum Eric Schneiderman dibuka hiji panalungtikan, nu réngsé aksi, nyebutkeun yen sakola "kalibet dina kagiatan curang, nu nipu na ilegal husus".Teu sahiji universitas (ngaran kungsi dirobah engké), tapi rada program tina kursus motivational pisan mahal tina manfaat dubious ka palanggan maranéhanana.

proyék Trump urang lianna nu nguntungkeun -. misalna Trump Financial (parusahaan KPR), Trump Penjualan na leasing (jualan padumukan), Trump International Realty (padumukan jeung komersial real estate), Trump Restoran, Go Trump (online search engine perjalanan), Pilih Ku Trump (loba inuman kopi), Trump inuman (inuman énérgi pikeun pasar Israél jeung Paléstina), Donald J. Trump sagedà Koléksi (garis sandang lalaki na arloji), Trump És (AMDK), Trump Golf, Trump Coklat, Trump Productions (produksi TV parusahaan) atanapi Trump imah (home parabotan). 

harta

Donald Trump owns sababaraha sipat AS:

kantor jeung padumukan wangunan
  • Trump Tower (jangkung kalayan nilai 320 juta dollar anu salah sahiji real estate paling berharga di New York)
  • Trump Dunya Tower (New York jangkung 290 hargana di jutaan dollar)
  • 40 Wall Street (Trump GedongWangunan aslina ti 1930 Trump direnovasi dina 1996. wangunan téh 283 m luhur sarta boga 72 lanté.)
hotél
  • Trump International Hotel & Tower (Chicago)
  • Trump International Hotel & Tower (Las Vegas)
  • Trump International Hotel & Tower (New York)
kasino
  • Trump Taj Mahal (ruang poker of kasino nyaeta salah sahiji nu panggedéna di Atlantik City. Bagian hotél boga 1250 kamar.)
  • Trump Plaza
  • Trump Marina

Salian pasipatan ieu jeung lianna di sorangan Trump AS - meureun bareng jeung pamajikan kahijina Ivana Trump - ogé mangrupa agam méwah di Florida, disebut Mar-a-Lago. Pikeun kantor ieu miboga 8 Trump poé. September 2017 mesen évakuasi di alatan éta, kawas sakabeh nagara basisir wétan Florida sarta Jorjia, kaancam ku Hurricane Irma.

Mancanagara tega nami Trump wangunan di handap:

  • Trump International Hotel na Tower (Toronto)
  • Lontar Trump International Hotel na Tower (Dubai)
  • Trump Samudra Club International Hotel na Tower (Panama Kota)
  • Trump Samudra Club Baja Mexico (teu tebih ti San Diego)

paparan média

Donald Trump ieu dua kali bieu pikeun Emmy Award sarta mucunghul dina kalungguhan cameo di sawatara film (Imah pocong 2: Lost di New York) Jeung runtuyan (nanjung,Poé kahirupan urang).[19]Sababaraha kali anjeunna tamu ti talk show béda. Anjeunna oge mucunghul di program hiburan sejenna, misalna. Dina Dunya Panjat Pinang Hiburan, dimana anjeunna perang di ring jeung boga organisasi, Vince McMahon.

Dina 2003 anjeunna janten produser eksekutif sarta presenter dina kompetisi kanyataanana acaraThe magangon channel Néglasari. Salila tiap siaran ti grup kompetisi jalma pajoang pikeun pakasaban di parusahaan Trump. Dina serial munggaranThe magangTrump narima gaji nu dollar 50 000 per episode, tapi sanggeus kasuksésan program ieu diganjar 3 juta dollar per episode. Saatos runtuyan 10 ditambahkeun spin-offThe selebritis magangNu diulas selebriti. Duit anu maranéhanana éta bisa nyokot di unggal buleud, nuluykeun hiji proyék sedekah ku milih nu manajer proyék sahiji tim unggul. Dina 2007 pikeunThe magangTrump meunang béntang dina Hollywood Walk Inohong, tapi geus sababaraha kali diruksak.

Trump sanggeus kasuksésan acaraThe maganganjeunna janten produser sarta séjén proyék eksekutif, kayaning di kontes kageulisan Miss AS jeung Miss Universe Pageant, nu ogé ditayangkan dina televisi Néglasari.

Saatos announcing a nawar presiden dina preferensi diantara Republicans angkat ka nuju, Trump ieu kakeunaan dina media leuwih sengit, ilaharna mibanda sababaraha ngawawancara sapoé. Anjeunna gaining jadi loba ruang jeung waktu di media, teu ukur antara Republik, tapi sakabeh calon presiden. laporan Media anu patali jeung Donald Trump dina watesan panongton pisan pikaresepeun, jeung saterusna média warta teu luput dina waktos devoted ka anjeunna, nu manehna narima de rohangan bébas facto pikeun keu pintonan na, nu manehna bisa menangkeun for didinya loba pamilih undecided. Dina total, éta ieu diperkirakeun yén niléy spasi media ka anjeunna "bébas" disadiakeun (sabalikna tina Iklan nu bakal kudu mayar ongkos komersial) amounted 1,9-2,0 miliar dollar.

Peta pulitik dugi 2017 January

posisi pulitik

Utamana di domestik profiled tungtutan maranéhanana pikeun motong pajeg ka pausahaan, simplify sistem pajeg, ngurangan hutang féderal, kitu ogé tampikan miboga sikap arah imigrasi haram.Dina kawijakan luar nagri, éta ngalawan pasatujuan dina perdagangan bébas tur promotes pamanggih yén Amérika Serikat moal ngahalangan teuing di dunya.

Di tungtung istilah mimiti Barack Obama salaku sympathizer kalawan pisibilitas kitu.Birthers, A sakelompok jalma merlukeun bukti yen Obama lahir di AS jeung mangrupakeun kituna ngabogaan hak pikeun jadi presiden Amerika Serikat (tingali Barack Obama presiden eligibility litigation). Dina sahanteuna hiji penampilan télévisi Trump masarakat awam jangji yén lamun Obama bakal nyadiakeun dokumén anu diperlukeun, anjeunna devotes 5 juta dollar ka zakat tina kawijaksanaan présidén urang.Obama direspon jeung tantangan nu.

Dina 2015 Trump dikritik urut Présidén Bush keur invasi Irakjeung cenah, kalayan hal ka acara di Libya, Suriah jeung Mesir, kawijakan luar nagri ti Barack Obama jeung urut Sekretaris Hillary Clinton di Afrika jeung Wétan Tengah ngabalukarkeun maot "ratusan rébu".Saterusna, kawijakan ieu ngarugikeun loba duit nu bisa dikaluarkeun ku Trump keur kaperluan mangpaat dina AS.

Urang spent 4 triliun dollar dina usaha ngaragragkeun jalma béda, sarta jujur, upami aya kiwari éta, sarta kami bisa maranéhanana belanja di Amérika Serikat 4 triliun pikeun ngalereskeun jalan urang, sasak, bandara na loba masalah sejenna yen urang mibanda, urang bakal jadi leuwih hadé.

Dina 2015 Trump disebut Jerman rektor Angela Merkel salaku "sigana pamimpin dunya greatest kiwari," tapi sataun saterusna Angela Merkel sharply dikritik pikeun kawijakan imigrasi welcoming na jeroeun krisis migrasi Éropa.

Trump ngabogaan dangong positif arah Israel, sarta ngomong yén manéhna bakal ngakuan Yerusalem salaku ibukota Israél.The Trump Cina boga hubungan rada négatip. Cina dikritik pikeun kawijakan komérsial na, anu nurutkeun manehna, ngarusak Amerika Serikat jeung keur Nyiapkeun Amerika keur pakasaban, sarta kaancam pikeun ngawanohkeun tugas impor tinggi dina barang Cina.

Dina mangsa ucapan nu 2015 Juni ngumumkeun candidacy na keur presiden Amerika Serikat, antara séjén, cenah nu jadi Presiden ngawangun hiji témbok badag dina wates jeung Mexico sarta Mexicans, éta bayaran:

Nalika Mexico ngirimkeun kami rahayatna, moal ngirim pisan pangalusna. Aranjeunna teu ngirim maneh atawa anjeun. Aranjeunna ngirim jalma anu geus loba masalah, sarta masalah ieu mawa ka urang. Aranjeunna mawa ubar, bringing kajahatan, aranjeunna rapists. Tapi sabagian - I anggap - mangrupakeun jalma alus.

Néglasari Universal ngumumkeun teu lila sanggeus éta, dumasar kecap ngalawan imigran anu sauyunan jeung nilai miboga hormat na diri ka sadaya, Trump cancels kabeh acara TV on siaran di. A pangusaha geus ngomong yén manéhna nangtung tukangeun kecap sarta bakal ngagugat stasion.Di AS aya ngeunaan 11 juta imigran gelap sarta saimbang badag di antarana asalna ti Méksiko.

Trump intends eureun kabeh rojongan finansial ti dana féderal aimed di "kota suaka" nu nyadiakeun panyumputan migran undocumented dina palanggaran hukum féderal. Nu disebut "sanctuary kota" didominasi lolobana Demokrat, diantara nu kaasup New York, Los Angeles, Rajana atawa San Fransisco, Kota mana kotamadya lokal henteu ngalaporkeun ka illegals Federal Kantor Imigrasi sarta nyaram ka ngalakukeun sakumaha ogé pulisi lokal.New York Walikota Bill de Blasio geus cenahna téh siap balik ka pangadilan hukum pikeun nyegah "kota suaka" méméh pamaréntah féderal.

Dina bulan Agustus 2016 Trump ngomong yén AS kedah ngakuan anéksasi Rusia urang Krimea ti 2014 sataun, upami eta bakal ngabalukarkeun hubungan hadé jeung Féderasi Rusia.

Jalma dina Krimea, ti naon geus I uninga, rada bakal di Rusia ti mana maranéhanana éta saméméh. Sarta kami ogé kudu tumut kana akun.

Vladimir Putin ka kampanye pamilihan AS di 2016 dikedalkeun teh sahenteuna, tapi media Rusia ngeunaan Trump sawaktu kampanye ieu wrote positif. Trump ogé ngomong yén "pamimpin kuat" Putin urang, ku saha manehna bakal "meureun akur ogé," tapi dina wawancara jeung ABC ngomong yén Putin boga hubungan jeung pernah patepung anjeunna.Dirojong ku airstrikes Rusia ngalawan pemberontak sarta State Islam (IS) dina Suriahtur ditembongkeun kahayang cooperate jeung Rusia di gelut ngalawan pisan.

Sanggeus pengunduran diri ti jangka pondok panasehat kaamanan ibukota ka Présidén Trump, urut Létnan Jenderal Michael Flynn, saha éta nu ngajengkeun Hubungan hadé jeung Rusia, juru carios White House Sean Spicer 14. Pébruari 2017 ceuk presiden Trump nu ngemutan Krimea salaku bagian tina Ukraina jeung ekspektasi nu Rusia bakal balik samenanjung di Wikivoyage. Spicer ogé disebut kecap tina Duta AS ka PBB Nikki Haley yén PBB ngadéklarasikeun yén sangsi anti Rusia baris tetep di tempat dugi Crimea mulang ka Ukraina.

Trump disebut Presiden Siria Bashar Al Assad salaku "bodo goréng" tapi ogé ngomong: "Kuring henteu resep Présidén Siria Bashar Assad tapi Assad ieu killing pejuang Nagara Islam (IS). Rusia maéhan IS pajuang jeung Iran maéhan IS pejuang ".

Dina wawancara engké ku ayana publik nu ngawartoskeun Trump ka alamat Sénator John McCain pikeun karir militer na, utamana nalika Perang Vietnam: "Ieu teu pahlawan. Ok, anjeunna téh pahlawan lantaran anjeunna bray. Kuring resep jalma anu teu acan bray ". McCain sempet nabrak pesawat na pas keur razia di Bandung nalika Operasi Rolling Guruh, peupeus leg-Na, ieu nyita ku combatants Vietnam sarta ditawan keur lima taun. Trump vonis diaduk nepi perdebatan ngeunaan naha McCain téh pahlawan perang.

7. 2015 Désémber sababaraha poé sanggeus serangan teroris di San Bernardino, Trump dikaluarkeun hiji pernyataan nu dimimitian ku kalimah ieu:

Donald J. Trump nyaéta panggero pikeun aksés eureun lengkep sareng lengkep Muslim ka Amérika Serikat dugi wawakil nagara kami kapanggih kaluar naon ieu lumangsung.

Waktu ditanya ngeunaan ngembangkeun naon husus anjeunna dimaksudkan, cenah nu kieu bakal nyegah teu nerapkeun ukur ka radikal, tapi kabeh jalma professing Islam, kaasup kaum muslimin anu rek datang ka Amérika Serikat sakumaha wisatawan, travelers bisnis jeung ogé pikeun muslim AS Kawarganagaraan balik ka nagara contona. libur. Trump pernyataan ieu patepung jeung réaksi lolobana négatip dina média.Saudi Pangeran Walid bin Talal, teras disebut Trump "a aeb ka Amérika." Trump ngawaler ka pangeran "hayang nyokot kadali kawijakan urang ku ngagunakeun duit bapana urang," sarta manéhna sanggeus kapilih presiden Amerika Serikat nyimpen eureun a.Dina Juni 2016 Trump softened posisi na nu eta wungkul bakal janten larangan samentara, nu bakal nerapkeun ukur keur jalma datang ti nagara "disabit terorisme ngalawan AS atawa sekutu na," atawa nagara "kaancam ku terorisme".

Trump commented kritis kana alamat Saudi Arabia, anu mangrupakeun krusial tapi masalah babaturan deukeut AS di Wétan Tengah, sarta ngusulkeun yén pamingpin na bisa dilaksanakeun jawab serangan teroris 11. September 2001.Trump disebut oge dina Saudi Arabia jadi leuwih aub dina merangan Nagara Islamjeung waragad mayar kanggo ku pasukan AS on wewengkonna.Ti Hillary Clinton nungtut yen dirinaClinton YayasanManéhna balik hadiah anjeunna nampi ti Arab Saudi, sabab nurutkeun manéhna, Saudi Arabia tindakan jeung awéwé salaku budak na killing gays.

Dina perdebatan Republik kaopat di 2016 Trump ngomong yén bakal ditarima nungkulan moal ukur ku teroris, tapi ogé mibanda kulawarga maranéhanana. Manéhna ogé ngomong yén teroris nganggo kulawarga maranéhanana salaku "shields manusa". Dina perdebatan disebut pikeun crackdown dina kaayaan Islam, tapi ogé anjeunna ditambahkeun yén anjeunna bakal ngalakukeun sagalana pikeun ngaleutikan Jumlah korban sipil.Pikeun targeting anggota lianna ti kulawarga tina teroris geus dikritik ku Presiden Barack Obama dina hubungan eta maréntahkeun razia bom sarta sagala rupa barang ngagunakeun pesawat unmanned.

9. August 2016 Trump ngawartoskeun CNN dikirimkeun dina hiji pasamoan Hillary Clinton:

Lamun datang ka nu, bakal milih maranéhanana (pangluhurna) hakim, (lajeng) aya nanaon bisa ngalakukeun ngeunaan eta, dear. ... Sanajan, keur ngarojong tina Kadua amandemen meureun - Kuring henteu weruh.

kecap na bisa diinterpretasi (dina kasus ékstrim) salaku hiji exhortation mun protikandidátky shooting na.Sanggeus unggul pemilu Trump toned handap retorika sarta seukeut di ucapan-Na dina 9. November 2016 muji Clinton keur dirina "kampanye relentless".

kampanye présidén

Trump mimiti niatna sacara politis aub saprak ahir tujuh 20. Abad, nalika organizationally sarta finansial dirojong sababaraha kampanye pemilu. Di tungtung eighties, ieu Republik munggaran informal ditawarkeun ka calon. Salaku pasangan pulitik poténsi tétéla anjeunna ditanggap jeung Mikhail Gorbachev, anu kungsi dipikaresep hébat dina anjeunna di 1988 papanggih di New York. Trump pamustunganana nawiskeun Republicans nampik. Dina waktu nu sarua manéhna mimitian mikir ngeunaan candidacy sorangan pikeun sataun 1996, anu dimaksudkan manéhna mendesain nu Republicans bebas jeung Demokrat.

The Oprah Winfrey acara di 1988 ieu sigana kahiji waktos ditaros naha pamikiran ngeunaan ngajalankeun pikeun presiden Amerika Serikat. Sanajan Trump ngawaler "meureun moal", tapi henteu aturan kaluar kamungkinan ieu sagemblengna. Ka kampanye pamilihan candidature, teras anjeunna sumping deui dina 2000. Anjeunna milu dina primaries Partéi Reformasi AS sarta meunang dina dua nagara, teras kaluar tina candidacy. Dina 2014 cenah eta "serius tempo" deui candidacy.

Dina 16. June 2015 resmi ngumumkeun candidacy-Na pikeun Presiden di pamilu di 2016 Partéi Republik. Waktu éta, anjeunna dibere slogan pamilihan na "Hayu urang ngadamel America hébat deui / hébat!"(Di Inggris aslina"Jieun America Great Deui").sarta "Amerika munggaran" ( "Amérika munggaran'). Di perdebatan Republik mimitina ieu ngan hiji anu teu komitmen hiji jangji anu lamun gagal pikeun ngarojong nu meunangna primaries tur moal nangtung pikeun hiji pihak katilu bebas.

Numutkeun pernyataan maranéhanana éta ngalawan invasi AS Irak di 2003. Dina mangsa perdebatan televised calon presiden Republik dina bulan Séptember 2015 anjeunna dikritik urut Présidén AS George W. Bush jeung lanceukna Jeb Bush, anu perang di Irak.

Nalika announcing candidacy-Na pikeun Presiden cenah boga aset eur 8,7 miliar dollar; nurutkeun majalah Forbes, rejeki nya 4,5 milyar. dollar.

Anjeunna gancang janten calon ngarah pikeun Partéi Republik.The 3. May 2016 28 Trump meunang primaries Republik sarta gatherings (ie.caucuses) Dina nagara Uni Éropa jeung wewengkon husus. Saatos 3. May 2016 meunang primaries of Indiana, kaluar dua saingan utama sésana - Texas Sen. Ted Cruzjeung Gubernur Ohio urang John Kasich,sarta jadi calon Republik nu disangka keur 2016 Pemilu Présidén. 

Rata-rata, lima jajal utama kagungan Trump dina Méi 2016 kalungguhan kahiji leutik leuwih dipikaresep rival na dina Pemilu Présidén, calon Partéi Démokrat Hillary Clinton. Dina websiteReal Hapus Pulitik(RCP) ieu diitung keur anjeunna mingpin 0,2% di Amérika Serikat. Ukur éta murag di ni'mat Trump (kalawan perséntase margin) nyaéta kieu: laporan Rasmussen - 5% Fox News: 3%, ABC News / Washington Post - 2% USC Dornsife / Los Angeles Times - 3%. Clinton landed di ni'mat survey ieu: Néglasari News / Wall Street Journal - 2%, BPS News / New York Times - 6%.

Di tungtung Méi 2016 Trump sempet geus diamankeun undian cukup pikeun calon resmi nominasi nya ku Partéy Republik keur Pemilu Présidén. Nurutkeun kana Iie Pencét peupeus jumlah delegasi 1 238 diatur wates hiji sora. Aranjeunna milih pikeun anjeunna masih delegasi undecided, di antarana Présidén Republicans dina kaayaan Oklahoma Pam Pollard.

Teu lila sanggeus éta cacah tina undian dina réferéndum dina kaanggotaan UK Uni Éropa anjog kana Trump 24. June 2016 mun Skotlandia. helikopter na lajeng landed dina beungeut nu lapangan golfTrump TurnburryTurnberry deukeut désa di kidul-kulon ti nagara (county Ayrshire).Saatos announcing hasil referendum nu Trump ngomong yén "pemilih Britania nyandak nagara maranéhanana balik," nu mangrupakeun variasi sandi sorangan kampanye pemilu di AS. Numutkeun majalah AS Timelze sora on brexitu ditandaan a milestone anyar dina global (resp. Global) "Acan tina elit". Dina rasa, eta oge ceuk meunangna trumpismu di sakuliah dunya.

Dina Juli 2016 Trump diurus olahan keur kongres di Partéi Republik di Cleveland dina satengah kadua bulan on mana ieu engké ditangtukeun calon katilu resmi pikeun Pemilu Présidén di 2016 Nopémber. Reflections komentator revolved sabudeureun dua ngaran politisi anu bisa jadi calon Trumpovými pikeun pos Wakil Présidén Indonésia AS, disebutna ". Ngajalankeun mate". Nyaéta, ieu Gubernur New Jersey Chris Christie jeung Gubernur Indiana Mike Pence.Trump lajeng jadi mate jalan na geus dipilih Mike Pence.

Presiden AS kapilih

Préparasi nyokot kantor

Donald Trump meunang pemilu di 8. November 2016 na 45 janten. Présidén Amérika Serikat na. Kantor resmina nyandak 20. January 2017.

Dina 11. November ngaranna Wawakil Présidén Trump hareup AS Mike Pence mingpin tim anu disiapkeun awal administrasi anyar. Tim bakal neruskeun dianggo Chris Christie, Gubernur New Jersey, Gen. Michael T. Flynn, urut spiker of DPR Newt Gingrich, dokter jeung pulitikus Ben Carson, urut New York Walikota Rudy Giuliani na Sénator Jeff sesi Alabama. Tim nu oge pupuhu Partéy Republik Reince Priebus, sirah kampanye pamilihan Trump urang, Stephen Bannon sarta pangusaha asal Jerman Peter Thiel, anu invested ibukota di Silicon Valley. Éta wajib ogé Donald Trump Jr, Ivanka Trump, Eric Trump na Jared Kushner beuteung. 

Dina 13. November 2016 ngaranna Trump urut ketua Komite Nasional Republik Reince Priebus ka posisi penting salaku Kapala saterusna Staf tina White House. Priebus ieu attributed kana alus pangrojong considerable Trump na di kampanye pemilu, kaahlian organisasi sarta alus hubungan na jeung, contona, Speaker di DPR Paul Ryan. Ieu ogé ngumumkeun yén Stephen Bannon, nu boga ayeuna tina portal Internet Breitbart.com, nganggap posisi panasehat poko pikeun présidén (panaséhat senior).

Moal lami deui sanggeus meunangna di pamilu ti Presiden Trump, nyaéta 14. November 2016 ieu dijadikeun paguneman telepon mimiti antara anjeunna jeung Présidén Rusia Vladimir Putin. Duanana politikus jangji silih yén maranéhna bakal bisa dipaké constructively. Putin ditawarkeun Trump partnership dialog disadiakeun silih hormat jeung non-gangguan dina urusan sahiji pihak séjén. Duanana sapuk yén hubungan aya antara dua nagara teu nyugemakeun. Nurutkeun kana pernyataan Kremlin, dua sisi kedah "balik deui ka koperasi pragmatis for teu ngabantuan silih nu nyokot kana akun kapentingan duanana nagara jeung kaamanan jeung stabilitas di dunya". Utamana kudu disambungkeun usaha boh nagara dina merangan aksi teror internasional tur extremism. Tim Trump ngomong yén Présidén-milih spoke kalawan Putin dina rupa-rupa jejer. Trump hayang "hubungan kuat tur langgeng jeung Rusia."

Cina lodged hiji protes resmi pikeun nelepon Presiden Trump Taiwanese Cai Jing-wen of 2. Désémber 2016, nu éta kontak resmi munggaran antara pamimpin Amérika sarta Taiwanese megatkeun hubungan diplomatik antara Amérika Serikat jeung Républik Cina (Taiwan) dina 1979, sanggeus geus handapeun Présidén Richard Nixon dilaksanakeun dina 1972 nu turnaround hébat dina kawijakan AS nuju Cina . Administrasi Obama ceuk dina respon kana panggero anu Amérika Serikat terus ngarojong kawijakan salah-Cina sarta mertimbangkeun Républik Cina on propinsi Pulo Taiwan Cina daratan.diariesNew York TimeskawaliTrump ngaidentipikasi panggero salaku "provocation" ngalawan daratan, sarta Trump ogé dikritik ku sababaraha politikus Amérika.Trump direspon jeung kritik dina twitter: "Ieu metot yén Amérika Serikat ngajual alat-alat militér Taiwan milyaran patut dollar, sarta acan Abdi teu bakal nampa telepon congratulatory".

administrasi anyar

Pamaréntah Donald J. Trump
kantor jelema periode jasa
presiden Donald Trump 2017-lakonan
Wakil-Presiden Mike Pence 2017-lakonan
menteri luar nagri Rex Tillerson 2017-lakonan
Menteri Keuangan Steven Mnuchin 2017-lakonan
Mentri pertahanan James Mattis 2017-lakonan
Menteri kaadilan Jeff sesi 2017-lakonan
Mentri interior Ryan Zinke 2017-lakonan
Menteri tatanén ujang Perdue 2017-lakonan
Mentri dagang Wilbur Ross 2017-lakonan
Menteri kuli Alex Acosta 2017-lakonan
Mentri kaséhatan Don J. Wright(zast.) 2017-lakonan
Menteri Pendidikan Betsy DeVosová 2017-lakonan
Menteri Perumahan
tur ngembangkeun urban
Ben Carson 2017-lakonan
Menteri angkutan Elaine Chao 2017-lakonan
Menteri énergi Rick Perry 2017-lakonan
Menteri Veterans Urusan David Shulkin 2017-lakonan
tanah air Kaamanan Elaine Adipati(zast.) 2017-lakonan
Diréktur éta White House John Kelly 2017-lakonan
Duta AS ka PBB Nikki Haley 2017-lakonan

Moal lami deui sanggeus unggul pemilu, Trump mimiti keur nyatujuan isu tanaga patali ka kompilasi tina AS anyar jeung posisi konci sejen occupying di aparatur nagara. Sapuluh poé sanggeus pamilu geus dilaksanakeun tilu tulisan penting. Salaku menteri kaadilan anyar diangkat urut Alabama Sénator Jeff sesi. Salaku panasehat kaamanan nasional lamun anjeunna nominasi Létnan umum jeung urut kapala counterintelligence militér Omod Michael T. Flynn, saha, kumaha oge, dina mimiti Pebruari 2017 boga fungsi ieu alatan kontak maranéhna saméméhna kalayan pajabat Rusia pikeun mundur. Anjeunna diganti deui aktif Gen. HR McMaster, anu boga acan bisa dikonfirmasi ku Sénat AS. Diréktur CIA sanggeus nyokot kapersidenan Trump jadi ayeuna Republik Congressman Mike Pompeo.

Menteri anyar pikeun atikan geus jadi kaayaan Betsy DeVosová of Michigan, nu diliwatan Sénat ukur ku sora Wakil Présidén Indonésia Mike Pence, a 51 babandingan: 50. Salaku duta ka Pasarikatan mun dibewarakeun Trump gubernur Republik kiwari Karolina Kidul Nikki Haley, anu kolotna immigrated ka AS ti India.kaputusan tanaga sejen ieu tujuan tina urut manajer bank Goldman Sachs Steven Mnuchinajako Sekretaris Khazanah AS salajengna.

anggota nu séjén ngeunaan pamaréntah Trump urang janten 66letý pensiunan Gen. James Mattis salaku menteri pertahanan. Mattis ieu disatujuan dina Sénat ku sora tina 98: 2. Salila 44 taun nya ku aktivitas dina gaya pakarang AS Mattis dilayanan lolobana aya dina polder Marinir, antara séjén. Dina duanana perang di Irak jeung Afghanistan.

Salaku Menteri anyar pikeun Perumahan sarta Pangwangunan Urban geus dikonfirmasi politikus Amérika Afrika jeung urut saingan di Trump candidacy Présidén Ben Carson, a bedah ku profesi.

Laun, ngaran anggota lianna ti pamaréntah hareup Trump urang. Ieu kaasup, antara séjén:. Wilbur Ross, nu financier 78letý minangka Menteri Perdagangan, Andrew Puzder salaku Menteri Buruh nu kitu, teu lulus Sénat, Elaine Chao, pamajikan nu boga pangaruh Sénator McConnell Mitsche keur Mentri pos tina Angkutan (asalna ti Taiwan) jeung aktif nepi ka ayeuna aktip Star Gen. John Kurnia salaku Sekretaris kaamanan NKRI.

Salah sahiji posisi pangpentingna dina Trump administrasi anyar téh menteri luar nagri. Dina 5. Désémber 2016 aya spekulasi yen eta bisa jadi Rex Tillerson, lulugu kiwari pausahaan minyak badag ExxonMobil.13. Désémber 2016 Trump dikonfirmasi nu nunjukkeun Tillerson salaku menteri luar nagri-Na.Tillersonova nominasi éta prosedur lila pamustunganana dikonfirmasi ku Sénat AS.

Dina ahir Désémber 2016 diangkat panaséhat pikeun séjén Trump, anu billionaire Amérika Elon kasturi.15. 2016 Désémber eta diumumkeun yén Mentri Interior di pamaréntah Trump janten Ryan Zinke, urut anggota DPR ti nagara Montana.

Trump ogé ngumumkeun niat na pikeun nyieun pos anyar wali husus pikeun hungkul internasional. Janten 49letý ikhtiar umum Trumpových Pausahaan Jason Greenblatt, saha Yahudi, kawas Daud Friedman, anu duta ka hareup ka Israél. pasini ieu cocog kana perbaikan considerable memproklamirkan hubungan antawis Israél jeung Trump AS sanggeus nyokot up kapersidenan sanggeus hubungan ieu dina periode ahir administrasi Obama dina sabalikna, loba goréng.

Salah sahiji pencalonan panungtungan ieu janjian tina diréktur kahareup jasa kecerdasan 17 AS, nu boga total ngeunaan karyawan 100 000 tur mibanda leuwih ti 50 miliar dollar sataun. Eta geus jadi hiji Dan jas, urut Sénator AS ti nagara Indiana jeung urut duta dina Berlin. nominasi pisan panungtungan, anu anu ngumumkeun 19. January 2017, ieu janjian urut Gubernur Jorjia, Sonny Perdue 70letého, Menteri Tatanén.Kawijakan ieu, kumaha ogé, masih awaiting konfirmasi Sénat.

Tanggal 20. January 2017, tanggal tina pelantikan Présidén AS Donald Trump, anu dikonfirmasi ku Sénat AS wungkul dua mentri. kantor maranéhanana bisa nyandak sapoe James Mattis salaku Menteri Pertahanan (lulugu pentagon) jeung John Kurnia salaku Sekretaris NKRI Kaamanan.

Anggota administrasi Trump urang téh, dina aset agrégat tina pamaréntah "richest" dina sajarah AS, sarta meureun dunya. sacara adminitrasi loba multimillionaires dollar, kaasup dua billionaires (iwal Présidén dirina), sarta eta Willbura Ross na Betsy DeVos. Saterusna, eta digambarkeun executives menonjol ti sagala rupa industri (energi, keuangan, real estate) minangka Menteri Luar Rex Tillerson sarta Menteri Keuangan Steven Mnuchin.

Présidén AS

2017

Januari

20. January 2017 diayakeun upacara pelantikan of Donald Trump sakumaha 45. Presiden AS di hareup Capitol di Washington. Trump dituturkeun biantara inaugural ku mobil tina Capitol ka White House, hiji parade festive jeung formasi militér nu sejen tur celebrations lianna.

21. Trump Januari dikaluarkeun hiji urutan eksekutif pikeun ngaleutikan beungbeurat finansial pakait sareng reformasi Podomoro, urut Presiden Barack Obama saméméh program "Obamacare" sagemblengna dileungitkeun. Salajengna dilongok markas CIA di Langley, Virginia State, sarta dirojong kagiatan na.

Dina 23. January Trump saméméhna kasaksian ratified perjangjian on partnership transpacific.

25. Trump Januari dikaluarkeun hiji urutan eksekutif jang meberkeun konstruksi tina témbok dina wates jeung Mexico sarta dibuka hiji panalungtikan kana dugaan panipuan Panwaslu ngeunaan pendaptaran pamilih dina mangsa Pemilu Présidén di 2016.

resmi mangga buka asing kahijina ka Trump ditampi di White House on 27. January 2017. Anjeunna jeung Perdana Mentri Britania Theresa Mayo dikonfirmasi dina konferensi pers hiji hubungan luar biasa antara nagara maranéhanana. 

Teu lila sanggeus asumsina dina kapersidenan, nyaéta 31. January 2017, Trump calon nominasi tempat kasalapan dina Agung Pangadilan AS nu vacated 16. Pati Pébruari 2016 Kaadilan Antonin Scalia. Pikeun posisi ieu pohara penting ieu dipilih 49letý pangacara konservatif Neil Gorsuch, anu digarap saprak 2006 on salah sahiji 13 banding féderal pangadilan, nu ngarupakeun conto kadua pangluhurna kaadilan Amérika. nominasi na kedah dienyakeun ku Sénat AS, nu éta lalawanan pikeun mayoritas sénator Démokratik mimitina saperti teu mirip.Gorsuch tapi éta 7. April 2017 dikonfirmasi ku Sénat AS ku sora tina 55: 45. Dina 10. April 2017 sumpah hiji sumpah lajeng ngagabung salaku hakim nu Agung Pangadilan AS pikeun hukuman panjara hirup.

Pebruari

2. Pébruari 2017 réngsé telepon paguneman Trump kalawan Perdana Mentri Australia Malcolm Turnbull ku informasi illegally dibikeun silih beubeulahan sanggeus dua paninggaran sapuk dina tuluyan tina perjangjian dina relokasi ngeunaan 1250 seekers suaka ti kubu ditahan Australia dina kapuloan Nauru sarta Papua Nugini ku Australia AS menyimpulkan malah salila pamaréntahan Présidén Barack Obama.

Dina respon kana uji rudal ngamuk Iran ngeunaan 29. January 2017 Donald Trump mutuskeun 3. Pébruari taun sarua pikeun nagara anu maksa sangsi nu tangtu. Pamarentah Iran dikutuk teh sangsi anyar salaku haram, sarta salajengna nyatakeun yén di respon pikeun ngawanohkeun palarangan hukum ngalawan individu Amérika sarta badan séjén nu mantuan "Grup téroris régional". Trump geus 2. Pébruari on Twitter na ngomong yén pamaréntah Iran narima kusabab dina test rudal, anu warning resmi AS.

4. Pébruari numpurkeun hakim féderal di Seattle validitas Présidén Eksekutif Trump nu nyegah warga dipilih tujuh nagara Muslim asup ka wewengkon AS sarta disababkeun masalah di bandara. Antukna, putusan pangadilan ieu dikonfirmasi ku tilu hakim Mahkamah banding di San Fransisco. Sanggeus sababaraha poé kateupastian ngeunaan aksi salajengna eta diumumkeun yen administrasi Trump urang gagal selingkuhan ieu Agung Pangadilan AS pikeun kaputusan final. Administrasi prédiksi yén di sarua kiwari undian keur jeung lawan (opat ngalawan opat) ari putusan pangadilan féderal di Seattle.

Dina Saptu, 4. Pébruari 2017 Trump ogé spoke ku telepon jeung Présidén Rusia Vladimir Putin. Eusi wawancara ieu teu pira dipikawanoh. Dina dinten anu sami, Trump telephoned rektor Jerman Angela Merkel.

11. Trump ceuk dina bulan Pebruari yén pernyataan tina pangadilan féderal ka kaula sarta bisa dikonfirmasi ku penerbitan hiji SK anyar nu bakal jadi warga sababaraha nagara Muslim nu dilarang asupna kana Amérika Serikat.

15. Trump Pébruari di White House Perdana Mentri Israél Benjamin Netanyahu. Salila rapat, Présidén Trump reiterated idin pikeun nransferkeun Kadutaan AS di Israil ti Tel Aviv ka Yerusalem. Dina waktu nu sarua manehna ngadesek Israel ka pangwangunan padumukan Yahudi di ITU nyaéta Otorita Palestina "nyepeng deui saeutik a". Anjeunna oge dituduhkeun yen eta bisa nampa salaku solusi dina bentuk "salah nagara" na ngaliwatan "dua nagara bagian" dina Israél jeung Wewengkon Paléstina eta nempatan.

Ogé 15. Trump ngumumkeun dina bulan Pebruari sarta Departemen Kaadilan ahli hukum anu bakal narik up a urutan eksekutif anyar Présidén, nu bakal disebut Perda aslina, forbidding Éntri ka Amérika Serikat pikeun warga tujuh nagara Muslim. Dina waktu nu sarua yén SK nu kungsi eureun ku pangadilan féderal, diganti ku tulisan "saeutik leuwih heureut worded", nu bakal diadaptasikan ka ieu "kaputusan goréng tina pangadilan".

25. Trump Pébruari renounce partisipasi na di dinner Gala taunan correspondents accredited di White House nu aya geus dilaksanakeun 29. 2017 April, kalawan rujukan pikeun média mumusuhan ngalawan anjeunna jeung kawijakan-Na. Correspondents lulugu Association Jeff Mason saacanna kungsi ngumumkeun yén salila dinner ieu bisa sohor, "peran média warta bebas dina républik cageur." Saatos Trump renunciation partisipasi dina Association of correspondents kana kaputusan Trump pikeun sharply objected.

Dina 28. Pébruari 2017 mucunghul Présidén Trump pikeun kahiji kalina saméméh duanana imah Kongres AS. Anjeunna dikirimkeun hiji ucapan nu anjeunna outlined masalah anu nyanghareupan Amérika Serikat, sarta jalur pulitik na. Anjeunna ngadesek Republicans jeung Demokrat jeung gawé bareng pikeun ngajawab masalah nagara. Anjeunna reiterated niat pikeun ngarojong kreasi loba gawean anyar jeung nyata ngaronjatkeun infrastruktur di Amérika Serikat, anu di loba tempat henteu dina kaayaan alus. Anjeunna hanacaraka dina butuh kawijakan imigrasi ketat tur di konteks ieu dikonfirmasi rencana pikeun ngawangun deui bagian tina témbok dina wates jeung Mexico. Anjeunna ngumumkeun reformasi pajeg, tapi jadi jauh teu masihan rinci nanaon. Di wewengkon belanja pertahanan kedah ningkatkeun anggaran taunan 54 miliar dollar.

Maret

Dina 4. March 2017 ngahontal Rift geus katempo diantara presiden Donald Trump na miheulaan na, Barack Obama dimensi anyar. Trump dituduh di salah sahiji seratan-Na dina Twitter Obama mangsa Pemilu atawa sanggeus tarung kungsi disadap telepon na. Awalna, kumaha oge, teu dikintunkeun ka substantiate ngaku. Trump ogé dilabélan Obama salaku "jahat atawa gering bodo".Émbaran ngeunaan Trump serangan Obama oge dibawa Lidovky.cz. Saterusna, ieu dilaporkeun yén Trump bisa maca kunjungan sering Ny Obama urang jeung Duta Rusia jeung AS Sergey Kisljaka nu White House. Trump ceuk 22 Kisljakových kadatangan keur administrasi Obama, kaasup opat di 2016.Trump interception atawa anggota tina timnya ieu lajeng disebut kana sual, tapi dina 22. March 2017 dikonfirmasi Devin Nunes, lulugu Republik of Panitia Panalungtikan kana AS DPR. Numutkeun pernyataan-Na, ieu dipigawé sanggeus Trump kapilih Presiden, tur dina bulan Nopémber jeung Désémber sarta Januari 2016 2017. Trump lajeng disusun pamaréntah maranéhanana, spoke kalawan kolega ngeunaan rencana maranéhanana sarta phoned nu paninggaran asing. Acara bisa janten Nunes légal tapi Nunes hariwang yén laporan tulisan ngeunaan jasa kecerdasan eavesdropping anu langsung dicutat ngaran anggota tim Trump, nu moal bakal jadi légal.

Dina 17. March 2017 Trump ngadatangan Presiden di White House ku Jerman rektor Angela Merkel ku retinue badag. Kahiji, dua paninggaran dibahas rupa pikeun nyanghareupan di kantor kawung, lajeng dina bunderan badag pamilon utamana hubungan bisnis silih. Sanggeus éta konferensi pers ieu dikelompokeun nu dilongok ku angka nu gede ngarupakeun wawakil média ti sakuliah dunya.Dinten saatos Trump diterbitkeun dina Twitter téks ieu: "Jerman owes sums badag NATO jeung Amérika Serikat kedah mayar langkung keur pertahanan kuat tur ongkosna mahal nu Jerman nyadiakeun!"

April

Donald Trump dina kalang pikeun serangan kimia nu dina Suriah nu ditelasan puluhan jalma jeung barudak dikirim 7. 2017 April kana basa kaayaan Bashar Assad 59 misil.serangan geura informed Presiden Cina, anu keur hosted di departemen na Mar-a-Lago di Florida.

Juli

Dina 5. Juli 2017 Trump flew pikeun nganjang kaayaan pondok mun Polandia. lalampahan ka Eropa geus pakait sareng partisipasi dina pasamoan grup nagara pangpentingna dina dunya G20 di Hamburg, Jérman ti 7. mun 8. Juli. Accompanies anjeunna, antara séjén. Sugan Trump urang pamajikan sarta putri Ivanka Trump. Dina Warsawa, anjeunna patepung jeung wawakil nagara Éropa 12 of Central sarta Éropa Wétan anu ngagabung dina "prakarsa tilu sagara" (Baltik, Adriatik jeung Laut Hideung). Pasamoan mimiti grup ieu dilaksanakeun di 2016 di Kroasia. Poé saterusna éta acara isuk di pasamoan jeung Présidén Polandia Andrzej Duda. Soré Trump spoke saméméh jamaah pajabat Polandia sarta padumuk ibukota di tugu ka pejuang Warsawa pemberontakan di 1944, nu ieu bloodily diteken ku Wehrmacht Jerman. Trump lajeng éksténsif muji heroism tina kutub jeung perjuangan panjang maranéhanana pikeun kabebasan. Anjeunna ngagabung dibekelan ngeunaan kontrak Pasal 5 pikeun NATO, nu jaminan anggota timbal balik satru pikeun membela diri ngalawan serangan éksternal. Marginally manehna ngadesek Rusia eureun "destabilize kaayaan". Teu lila sanggeus biantarana, anjeunna Trump anjog jeung rombongan ka Hamburg.

Di puncak G20 di Hamburg Trump munggaran anjeunna patepung Présidén Rusia Vladimir Putin.

Agustus

Dina 1. August 2017 Sénat AS disatujuan Christopher Ray salaku diréktur anyar Biro Federal of Penyelidik (FBI) sanggeus di PHK Yakobus Comeyho. Ieu saimbang sahingga luhur undian 92: 5, nu hartina pencalonan Presiden Trump ieu ogé dirojong ku mayoritas badag tina sénator ti Partéi Démokrasi.

Trump endorsed proposal ku Republik Sénator Tom Kapas na Daud Perdue, anu bakal ngurangan imigrasi légal jeung Amérika Serikat. Jumlah Panyekel anyar disebut ". Card Héjo", hiji diturutan tinggal na pagawean bakal tumiba tina kira satengah hiji juta nepi satengah juta jalma per taun. lawmakers Démokratik hoyong meungpeuk proposal ieu sabab bakal ngaruksak utamana imigran ti nagara non-Éropa,anu saprak nyoko tina Imigrasi sarta Kabangsaan Act of 1965 kaprah diantara imigran légal jeung Amérika Serikat.

Kontroversi jeung kritik

Hubungan jeung awéwé

Salila hirup média-Na jeung Donald Trump ku kritik sababaraha kali inappropriately dikedalkeun ngeunaan awéwé. The Howard Stern acara "The Howard Stern Tembongkeun" dina awéwé 2005 dievaluasi dina ranking of 1 mun 10.komentar na nya moal ukur biasa, tapi ogé ngarah ka awéwé nu tangtu. Dina 1996 anjeunna disebut urut Miss Universe Alicia Nurjaman "Cik Piggy" (Miss Piggy), ogé "dahar mesin" (hiji mesin glutton) jeung "Cik Housekeeping" (Miss beberesih). Donald Trump on sababaraha kali verbal diserang aktris Amérika Rosie O'Donnell, komo dina mangsa perdebatan tina Partéi Republik di 2015.

Sataun saterusna, dina 2016, salila bajoang pikeun pos presiden, diterbitkeun ku The Washington Post video tina 2005.Video dimimitian kalawan lebaran beus oncoming pakait sareng soundtrack wawancara Donald Trump kalayan urut presenter TV Billy Bush jero beus jeung terus wawancara Trump, Bush sarta aktris Arianne Zucker studio Néglasari Universal. Dina hiji wawancara kalawan Trump inappropriately anjeunna dikedalkeun ngeunaan awéwé sarta ogé dikaitkeun ka narajang seksual nu anjeunna memohon kaliru. Donald Trump unaware yén hiji mikropon anu mibanda pangaweruh na disimpen ka dinya, geus aktip. Husus, anjeunna spoke ngeunaan groping awéwé, anu anjeunna parantos komitmen, sarta yén anjeunna salawasna diliwatan sabab geus kawentar. Pikeun pernyataan ieu Trump apologized sanggeus ieu publikasi maranéhna; wanoh, tapi saprak éta ditinggalkeun loba ngarojong na.Salajengna, sababaraha awéwé dikonfirmasi kecap-Na, meunangkeun yén éta téh maranéhna, ngeunaan nu Trump nyarita dina catetan. Salah sahiji awéwé éta Natasha Stoynoff tina majalahjelemapernyataan dirina engké dikonfirmasi genep kolega nya.Aya rekaman audio sejenna dina nu Trump Talks About awéwé. Contona, dina 1997 cenah eta salaku diréktur sahiji "Cik pameget AS" bisa leumpang kana kamar locker jeung katresna bisa sahingga ditempo taranjang. Katresna salawasna pamadegan yen eta inspected. Sababaraha sahiji pesaing aslina eta pernyataan na ceuk eta éta leres.

Donald Trump

1: Trump Dunya Tower

2: Trump Tower (New York)

3: Trump Tower

4: Trump: The Art of deal

5 Eric Trump

6: Marla Maplesová

7 Mike Pence

8: Covfefe

9: Jared Kushner

10 Mike Pompeo

Pemilu Présidén 11 AS: 2016

12: transpacific partnership

13: The oray (lagu)

14 Fred Trump

15: 40 Wall Street

16 Twitter

17: Jeff sesi

18: calon presiden

19: The Reformasi Partéi Amérika Serikat

20: Andrew G. McCabe

21: Reince Priebus

22: Trump International Hotel na Tower (Chicago)

23: Paul Ryan

24 Januari 2017

25: Christopher A. Wray

26: James Mattis

27: serangan ti mobil di Charlottesville

28: Miss Universe

29: 757 Boeing

30: Inishturk

31: Politicization of Élmu

32: Catherine Smržová

33: Stephen Bannon

34: Allan Lichtman

35: Hotel Plaza

36: prakarsa Trojmoří

37: waterboarding

38: James Comey

39: White House

40: A referendum dina kaanggotaan Inggris ti Éropa Uni 2016

41 Betsy DeVosová

42: Jerome Powell

43: Paul D. Gedang

44: Donald Trump Jr

45: Ivanka Trump

46: Ivana Trump

47: Tiffany Trump

48: Melania Trump

49: Trump

Donald Trump

Donald John Trump (* 14. 1946 Juni New York) mangrupa politikus Republik Amérika sarta 45. Présidén Amérika Serikat of America, anu janten 20. January 2017. Anjeunna gabung di White House dina yuswa 70 taun salaku Presiden dipilih pangkolotna sarta richest na jadi lalaki munggaran di kantor jeung euweuh pangalaman saméméhna dina fungsi pulitik atawa militer.

1: Trump Dunya Tower

Trump Dunya Tower mangrupakeun jangkung padumukan méwah di 845 PBB Plaza (Mimiti Avenue antara 47. 48 na. Street) dina Manhattan, New York. Konstruksi dimimitian dina 1999, sarta wangunan ieu réngsé dina 2001. Manehna ngusulkeun arsiték Polandia dirina Marta Rudzka ti parusahaan Costas Kondylis & Mitra arsiték LLP. jangkungna wangunan téh 262 méter sarta Trump Dunya Tower boga lanté 72 ku adul kaca poék.

2: Trump Tower (New York)

Trump Tower mangrupakeun jangkung di New York nangtung dina Kalima Avenue aya. 725, 56 juru. jalan. Wangunan Multifunctional ieu dirancang ku arsitek Dere Scutt (teguh Swank, Hayden Connell) di behest tina investor Donald Trump. Ieu réngsé dina 1983, wangunan 58 boga lanté sarta jangkungna nyaeta 202 méter.

3: Trump Tower

Trump Tower jeung Trump Towers nyaeta nami sababaraha skyscrapers nu owns tur ngatur Donald Trump: Trump Towers IstanbulTrump Towers AtlantaTrump Charlotte - dirancang munara di kota CharlotteTrump Tower (Baku) Trump Tower (Tasikmalaya) Trump Tower (New York) Trump Tower (Philadelphia) Trump Tower (Tampa) Trump Tower (White dataran) Trump International Hotel na Tower (Chicago) - réngsé dina 2009Trump Dunya Tower - New York CityTrump Towers ku Laut - mun FloriděTrump Parc di Stamford, Connecticut

4: Trump: The Art of deal

Trump: Soal Seni buku deal urang tina taun 1987 katimu sabageannana minangka Memoir a sarta buku on ngembangkeun pribadi. Salaku pangarang dibéréndélkeun wartawan Donald Trump sarta Tony Schwartz, anu dikeureuyeuh deui saprak 1985. Buku sumping ka 1. nempatkeun ranking New York Times daptar bestseller, dimana eta tetep 51 minggu. Ieu buku Trump urang munggaran diterbitkeun sarta mantuan manehna nyieun ngaranna janten dipikawanoh di unggal rumah tangga. Trump CITES salaku salah sahiji sukses na greatest tur salaku buku nu pang populerna kadua sanggeus Alkitab.

5 Eric Trump

Eric Frederick Trump (* January 6 1984 New York) mangrupa pangusaha Amérika sarta putra Présidén AS Donald Trump jeung pamajikan kahijina Ivana Trump. Dina 2007 anjeunna ngadegkeun tur dugi 2016 tur dipingpin Eric Trump teleng (Eric Trump Yayasan). Anjeunna Wapres The Trump Organisasi.

6: Marla Maplesová

Marla Maplesová (* 27. 1963 Oktober Dalton) nyaéta saurang aktris Amérika jeung urut pamajikan Presiden AS Donald Trumpa.Životopis lahir salaku putri agén real estate Edward Stanley Maples na model Laura Ann Locklear. Manehna kuliah di kaler Sakola Luhur Whitfield di Torowongan Hill. Dina 1983 manéhna meunangkeun judul Miss Géorgia. Dina 1986 perdana dirina minangka saurang aktris peran leutik dina naékna pilem tina Mesin.

7 Mike Pence

Mike Pence (* 7. 1959 Juni) mangrupa politikus Republik Amérika sarta 48. Wakil Présidén Amérika Sarikat. Antara 2013 2017 nalika anjeunna dilayanan salaku gubernur nagara Indiana. Saméméhna, ieu dina taun 2001 2013 ka salah sahiji deputies Nagara DPR.

8: Covfefe

Covfefe mangrupakeun kecap nu meureun inadvertently, dipaké présidén AS Donald Trump di tweet na ti 31. Mungkin 2017. Sakabéh tweet ditiup (Basa Inggris): "Najan angger négatip pencét covfefe" (Czech ditarjamahkeun: "Najan kontinyu kecerdasan covfefe négatip"). ais Tétéla tacan beres ngetikkeun kasalahan ngahaja dikirim hiji tweet di Trump ngajarkeun kapanggih di sabudeureun tengah wengi waktos Washington jeung ieu dihapus sanggeus kira genep jam. Samentara éta, eta jadi salah sahiji tweets pang populerna di 2017 lamun jalma misspelled dikaitkeun tur ngaduga ngeunaan naon hartina.

9: Jared Kushner

Jared Kushner (* 10. 1981 Januari Livingston, AS) mangrupa pangusaha Amérika sarta mogul real estate. Teh penerbit ti pamajikan mingguan New York Observer.Jeho ieu Ivanka Trump, putri Présidén AS Donald Trump. Marengan baraya lianna sangkan Kushner jadi anggota tim eta disiapkeun Panyandakan Alih Trump. Trump geus mantuan dina kampanye presiden, negotiate na rapat penting minangka nu ngajengkeun ortodoks Yahudi mantuan manehna ngahontal pamilih Yahudi. Dina 2017 anjeunna Donald Trump diangkat panasehat pikeun kabinét na, sarta di wewengkon pasatujuan bisnis jeung Wétan Tengah.

10 Mike Pompeo

Richard Mike Pompeo (* 30. 1963 Désémber Oranyeu, Indonesia) mangrupa politikus Republik Amérika. Dina 2011 mun 2016 taun éta hiji anggota DPR ti nagara Kansas. Anjeunna mangrupakeun supporter tina gerakan Tea Partéi Republik konservatif.

Pemilu Présidén 11 AS: 2016

Pemilu Présidén AS di 2016 lumangsung dina Salasa 8. November 2016, 58 sakumaha. pamilihan langsung tina presiden Amerika Serikat dina urutan. Warga kalayan undian maranéhanana milih caleg electors lajeng salaku Panwaslu College pilih dina urutan 45. Présidén jeung 48. Wakil Présidén Amérika Sarikat.

12: transpacific partnership

partnership Transpacific (Inggris Trans-Pasifik Partnership, atawa pasatujuan TPP Inggris Trans Pasifik Partnership, TPPA) mangrupakeun perjangjian multilateral on zone dagang antara Amérika Anggota nu ieu disawalakeun sanggeus sababaraha taun hungkul administrasi AS Obama di 2015 sarta ditandatanganan dina April taun salajengna. Naha pasatujuan ngalibetkeun Jepang, Brunei, Malaysia, Vietnam, Singapura, Australia, Selandia Anyar, Kanada, Mexico, Chili, Peru sarta Amérika Serikat. perjangjian ieu aimed, contona, ku cara ngurangan tugas adat ngamajukeun tumuwuhna kana deepen Hubungan ékonomi, tapi ogé pikeun ngawanohkeun standar kuli seragam. Donald Trump ditandatanganan 23. January 2017 urutan eksekutif mun mundur ti perjanjian. Aya teu acan ratified Kongres.

13: The oray (lagu)

"The oray," a lagu manéhna nulis dina 1963 penyanyi Amérika Oscar Brown. Manéhna jadi kasohor di penyanyi 1968 Al Wilson. Tunggal, dina lagu B-sisi kapanggih "Willoughby Brook" di AS teuing narima kasuksésan hébat, tapi jadi hit di Britania Raya. Dina September 1975 41 naek kana. nempatkeun grafik lokal UK Jomblo Bagan. Pangusaha Donald Trump baca dina konteks téks candidacy presiden nya ku lagu ieu, netelakeun pintonan maranéhanana dina krisis pangungsian di konteks tina perang sipil di Suriah.

14 Fred Trump

Frederick Kristus Trump Sr. (11 1905 Oktober -.. 25 1999 Juni, ogé dipikawanoh sagampil Fred Trump) éta hiji pamekar real estate Amérika sarta philanthropist operasi utamana di New York City. Anjeunna bapa 45. Présidén Amérika Sarikat Donald Trump.

15: 40 Wall Street

Alamat 40 Wall Street di New York nu hiji jangkung nu nalika réngsé dilayanan salaku markas The Bank tina Manhattan Company. Engké manéhna jadi dipikawanoh dina ngaran ieu. Nalika tenant kahijina dihijikeun sareng Chase Nasional Bank, diadegkeun Chase Manhattan Bank. Kiwari, jangkung dipikawanoh salaku Gedong Trump, direnovasi dina 1996, anu dibiayaan nu boga nu anyar - Donald Trump. Dina 1998 dinya ieu rengking diantara monumen kota. Ieu ayeuna wangunan tallest kagenep di New York.

16 Twitter

Twitter nyaéta jaringan sosial bébas jeung mikro-blogging anu ngamungkinkeun pamaké pikeun ngirim jeung maca talatah dikirim ka pamaké séjén, katelah tweets. Tarjamahan tina kecap "twitter" ieu "kicauan", "chatter", "chatter".

17: Jeff sesi

Jefferson Beauregard sesi III (24. 1946 Désémber) mangrupa politikus Amérika sarta pangacara. Dina Pébruari 2017 diangkat Menteri Kaadilan di pamaréntah Amérika Sarikat Donald Trump. Dina 1997 mun 2017 taun anjeunna a Sénator tina Kongrés AS ti nagara Alabama. Anjeunna mangrupakeun anggota Partéy Republik. Kusabab taun 1981 1993 ogé diayakeun posisi AS Jaksa keur District Southern of Alabama. Dina 1986 di kacamatan anu sarua unsuccessfully bieu keur hakim pangadilan Kabupaten lokal. 1994 sataun anjeunna kapilih Menteri Kaadilan di Alabama, 1994 kapilih salaku Sénator AS, ulang kapilih dina taun 2002, 2008 na 2014. Salila ulayat di Kongrés sesi anjeunna dianggap salah sahiji anggota paling konservatif tina Sénat AS.

18: calon presiden

calon presiden dina politik hiji jalma anu geus mutuskeun pikeun nawar pikeun kapersidenan nu, patepung sarat légal jeung nyandak léngkah nu diperlukeun. Dina rasa narrower, salaku calon presiden dianggap nominant pikeun presiden nagara. Kriteria keur kaluman of pendaptaran candidacy, biasana diatur ku panerapan, kaasup kaayaan eligibility.

19: The Reformasi Partéi Amérika Serikat

Reformasi Partéi Amérika Serikat (Inggris reformasi Partéi Amérika Serikat of America) nyaéta partéy pulitik centrist operasi di Amérika Sarikat. Eta diadegkeun dina 1995 Ross Perot, anu ngaku yén pamandangan pulitik Amérika nyaéta kaku jeung unpromising, sarta ku kituna perlu reformasi perlu.

20: Andrew G. McCabe

Andrew G. McCabe ogé Andy (* 1968) mangrupakeun diréktur samentara tina FBI. Pikeun posisi diréktur interim 9 anjeunna. Mungkin 2017 ngaranna Présidén AS Donald Trump.Fukci ngalakukeun dina 2. August 2017 lamun sumpah anu diréktur anyar Christopher A. Wray, anjeunna "balik" ka pos tina timbalan diréktur FBI.

21: Reince Priebus

Reinhold Reince Priebus (* 18. 1972 Maret Dover, New Jersey) mangrupa politikus Amérika anu ngajabat ti Januari nepi ka bulan Juli 2017 2017 salaku diréktur di White House (Chief of staf) dina administrasi Présidén Donald Trump. Dina 28. Juli 2017 éta kaluar tina fitur ieu, présidén mecat na diganti ku Sekretaris ayeuna NKRI Kaamanan (jeung urut Marinir Umum) John Kurnia. Antara 2011-2017 Priebus dilayanan salaku pupuhu Komite Nasional Republik (Komite Nasional Republik, RNC) geus sabenerna geus kapala administrasi di Partéi Republik.

22: Trump International Hotel na Tower (Chicago)

Trump International Hotel na Parongpong, ogé dipikawanoh salaku Tower Trump, a jangkung di kota Chicago, Illionis. wangunan anu dingaranan Amérika multi billionaire Donald Trump.

23: Paul Ryan

Paul Sadikin Ryan (29. 1970 Januari Janesville) mangrupa politikus Amérika pikeun Partéi Republik, porsi ti 29. Oktober 2015 62 resep. Spiker of DPR. Kusabab 1999 papanggih dina kaayaan Wisconsin di DPR.

24 Januari 2017

  1. Januari - Minggu Sahanteuna 39 urang tiwas dina serangan dina nightclub di kota Turki Istanbulu.2. dina Januari - Sahanteuna 60 maot Senén ngaku perang geng dina panjara Brasil di Manaus. pulisi Polandia ditahan 28 jalma mangsa karusuhan di Elk, nu nyebabkeun pembunuhan of a budak Polandia dina skirmish kalayan toko karyawan Tunisia kebabu.3. Januari - Salasa Brexit: Ivan Saduy, anu duta Britania ka Uni Éropa, pasrah. Megyn Kurnia, komentator pulitik Fox News, ngumumkeun niat na pikeun ngarobah ka NBC.5. Januari - Kemis mesentery, nu saméméhna diangap peritoneum nu, geus dijelaskeun dina literatur salaku organ anyar tina awak manusa. Hamza bin Laden, putra Osama bin Laden, Departemen Propinsi AS kaasup dina "daptar teroris global" .6. Januari - Jumaah jalma sahanteuna 33 tiwas dina nyieun onar panjara di kota Brasil of Boa Vista dina kaayaan Roraima. Basisir Gading prajurit tentara rioted di kota Bouaké, Daloa na Korhogo. Sahenteuna lima urang tiwas dina serangan Esteban Santiago-Ruiz pakarang semi-otomatis di bandara di Fort Lauderdale-Hollywood Floridě.7. Januari - Sabtu Sahanteuna 40 urang tiwas dina serangan bunuh diri di kota Siria ti Azaz deukeut wates jeung Turki. Dina yuswa 92 taun manéhna maot urut Présidén Portugis sarta Perdana Mentri Juhari Soares.8. Januari - Minggu Dina Yerusalem, hiji treuk serangan nu ditelasan tilu awéwé jeung hiji lalaki. jalma séjén éta zraněny.9. Januari - Senén dina yuswa 91 taun maot hiji sosiolog Yahudi Zygmunt Bauman (gambar). Musik La La Land meunang pangajén pikeun pilem pangalusna di 74. sataun urang Golden Globes panghargaan. Dina Irlandia Kalér pamaréntah murag sanggeus ngalambangkeun Menteri Kahiji Martin McGuinness (Sinn Féin) pasrah funkci.10 Na. January Salasa - mun Polandia sumping sarébu pasukan AS pangheulana nguatkeun éta flank wétan NATO dina Operasi Atlantik ngabéréskeun (tekad Atlantik). Ieu respons kana anéksasi Rusia urang ti Krimea jeung perang di Wikivoyage wétan.

25: Christopher A. Wray

Asher Christopher Wray (* 17. 1966 Désémber) nyaéta diréktur FBI. Dina 2003 mun 2005 taun, anjeunna dilayanan salaku Wakil Jaksa Agung jeung éta dina muatan tina division kriminal dina kakuasaan George W. Bush. Kusabab 2005 2017 dugi anjeunna pasangan di teguh hukum Raja & Spalding. 7. June 2017 Présidén Donald Trump ngumumkeun niat pikeun nunjuk Wray diréktur FBI. . 1 ieu dikonfirmasi ku Sénat. August 2017 92 mun ngajawab -. 5, sumpah 2. August 2017.

26: James Mattis

James N. Mattis (* 8. 1950 September, Pullman, AS) nyaéta politisi jeung urut umum ti Marinir AS. Anjeunna hiji komandan longtime pasukan AS di Irak jeung Afghanistan. Kusabab Januari 2017 nyepeng posisi Menteri Pertahanan dina administrasi Donald Trump.

27: serangan ti mobil di Charlottesville

Dina 12. August 2017 ieu diserang ku mobil di Charlottesville, Virginia. 20letý lalaki drove mobil kana group of protestors. Anjeunna dituduh sababaraha kejahatan, kaasup rajapati kadua gelar. Media dikaitkeun kajadian ieu salaku serangan teroris jeung teu dihaja.

28: Miss Universe

Miss Universe (Miss Universe Czech sacara harfiah) mangrupa kontes kageulisan internasional anu dilaksanakeun warsihan saprak 1952. Kalawan kalapa kompetisi Miss Dunya keur posisi undertakings poko nanaon na di dunya.

29: 757 Boeing

kembar-mesin jet uzkotrupý pesawat angkutan 757 Boeing urang dirancang pikeun ruteu pondok tur sedeng. Produksi munggaran Boeing Modél 757 dimimitian dina 19 hiber tés awal. 1982 Januari ti pabrik di Renton Airport.

30: Inishturk

Inishturk (Irlandia Inis Toirc, nu hartina "Pulo nu bagong") nyaéta hiji pulo di County Mayo di propinsi Irlandia Connacht. pulo ieu dicicingan terus saprak 18. století.GeografieOstrov Inishturk lokasina di Atlantik Samudra 14,5 km a ovest di basisir Irlandia. Pulo pangdeukeutna nyaéta didumukan Caher Island, lokasina antara Inishturkem na Clare Island dina lawang ka Teluk Clew Bay. pulo badag sejen dina cai Atlantik aya Okolina Inishboofin Langkaplancar nu. Titik pangluhurna ngahontal jangkungna Inishturku 189.3 méter (621.1 kaki). Di basisir kulon nu nepi 100 m cliffs tinggi.

31: Politicization of Élmu

Politicization élmu nyaéta cara influencing elmu politik jeung cíle.HistorieUž sosial sejenna tina elmu kuna dijieun dina ordo pulitik. Kawas seni (techno). Contona, Archimedes digawé pikeun Raja Hieron tur dijieun pikeun anjeunna hiji mesin perang. Malah Leonardo da Vinci sestrojoval sagigireun rupa seni tur tehnik perang (anjeunna digawé keur Medici jeung Paus).

32: Catherine Smržová

Catherine Smržová (* 26. 1980 September di Iraha, Cékoslowakia) nyaeta model Czech sarta mimiti runner-up Céko 2002.Život Dina 2002 ieu dihadiran ku kontes kageulisan Czech Miss Céko jeung ditempatkeun salaku munggaran runner-up. Saatos Céko ieu digambarkeun di final kontes kageulisan Miss Dunya internasional anu lumangsung 7. 2002 Désémber di London. Tapi anjeunna gagal. Lajeng anjeunna geus digambarkeun nagara urang di kontes kageulisan internasional Miss Universe, anu final anu diayakeun 3. June 2003 di Panama. Aya ieu disimpen dina 8. tempat. Saatos kasuksésan dina Miss Universe flew ka New York pikeun diajar. Dina kompetisi manehna sempet noticed nu billionaire Amérika Donald Trump sarta ditawarkeun nya pakasaban di agénsi Na.

33: Stephen Bannon

Kevin Stephen "Steve" Bannon (* 27. 1953 Nopember, Norfolk, AS) mangrupa pangusaha Amérika sarta politikus, dipikawanoh pikeun ultra-katuhu pintonan-Na, anu diayakeun di pos of panaséhat na lulugu Strategist de facto Présidén Donald Trump antara Januari jeung Agustus 2017.

34: Allan Lichtman

Allan Lichtman (* 4. 1947 April) mangrupa profesor Amérika tina sajarah pulitik anu ngajarkeun di Universitas Amérika di Washington, algoritma ko DCJe disebut "Tilu belas kenop", anu saprak 1984 salawasna neuleu diprediksi hasil tina AS voleb.Třináct presiden konci algoritma "Tilu belas kenop "dumasar kana ulikan ngeunaan pemilu présidén AS saprak 1860. Lichtman ditétélakeun dina buku na The Tilu belas kenop ka kapersidenan (The Tilu belas kenop ka kapersidenan) jeung kenop ka White House (kenop ka White House). perkembangannya geus gawé bareng jeung matematika Rusia jeung seismologist Vladimir Keilis-Borok (1921-2013), nu tadina diurus ngaramal lini.

35: Hotel Plaza

Hotél Plaza (Inggris Plaza hotél) nyaéta hotél méwah devatenáctipatrový lokasina deukeut Tengah Park Selatan di Manhattan, New Yorku.Rozměry tur lokasi hotél téh tinggi 76 122 m m panjang. Hal ieu lokasina di sisi kulon Grand Tentara Plaza, ti mana eta ieu diturunkeun ngaran. Sisi wétaneun Grand Tentara Plaza manjang Manhattan urang Kalima Avenue thoroughfare. Kusabab 1988 sorangan Donald Trump. Trump meuli hotél pikeun 407,5 juta dollar anu kiwari [nalika?] Kira 824 juta dollar.

36: prakarsa Trojmoří

Trojmoří prakarsa (Inggris Tilu Béas inisiatif) nyaéta hiji organisasi informal tina dua belas nagara Tengah sarta Éropa Wétan. Tujuan na nyaéta gawé babarengan antara nagara di huma béda jeung Tumbu wewengkon arah kalér-kidul.

37: waterboarding

Waterboarding nyaeta teknik dipaké pikeun maksa hiji syahadat atawa informasi. Ieu dipake dina mangsa Inquisition Spanyol (14. Century) jeung kiwari (2009) ieu Amnésti Internasional dianggap sajenis panyiksaan, bari urut Wawakil Présidén AS Dick Cheney disebut "sumber mangpaat tina informasi" na McCarthy, diréktur di Counterterrorism Center sarta urut jaksa di AS , nyokot pintonan nu waterboarding bisa moal turun dina harti siksaan.

38: James Comey

James Brien datangna, Jr (* 14. 1960 Désémber Yonkers, New York, AS) mangrupakeun pangacara ti Amérika Serikat, urut direktur FBI jeung urut Timbalan Mentri spravedlnosti.Mládí, atikan tur rodinaNarodil di Yonkers, New York, tapi tumuwuh nepi di Allendale, New Jersey. Anjeunna lulusan Northern Highlands Sakola Luhur Daerah di Allendale tur lulus ti College of William jeung Mary dina kimia jeung agama. tesis final na dianalisis dina theologian liberal Reinhold Niebuhr na televangelist konservatif Jerry Falwell, kalawan tekenan kana kapercayaan umum maranéhanana di aksi umum. Kusabab 1985 nyaeta bearer pikeun gelar Juris Dokter sanggeus lulus ti sakola hukum di Universitas Chicago.

39: White House

The White House teh tinggal resmi tur gaw tina Présidén Amérika Sarikat, kalayan saha manehna hirup rodina.Jedná nya wangunan di telat gaya Georgian. Lokasina di Washington, DC, di 1600 Pennsylvania Avenue NW. istilah White House ilahar dipaké teu ngan keur ngawangun sorangan, tapi ogé pikeun administrasi Presiden AS. imah nu geus heubeul leuwih 200 taun, présidén kahiji anu resided di White House éta John Adams, anu éta présidén kadua Amérika Serikat. Pangwangunan di White House mimiti 13. 1792 Oktober, sarta saprak lajeng aya geus loba renovations. Ieu mimitina dicét kalayan cet bodas sanggeus perang Anglo-Amérika (naha sataun perang 1812, kadua Amérika perang kamerdékaan), British White House 24. August 1814 dibeuleum. A koreksi utama lumangsung di 1961 nalika Jacqueline Kennedy meuli loba fasilitas padumukan bersejarah jeung anyar. Sakabeh imah junun ngahadean dina sataun. Dijieun musium tina sajarah Amérika kalawan kumpulan potret présidén. The White House ogé ngawengku bedah médis sarta dental, hiji studio tipi, hiji solarium, hiji kolam renang indoor sarta panyumputan ngalawan bom nuklir. Kusabab Januari 2017 45 hirup di dinya. Présidén AS Donald Trump.

40: A referendum dina kaanggotaan Inggris ti Éropa Uni 2016

Hiji réferéndum dina kaanggotaan UK Uni Éropa (Inggris Britania Ageung Uni Éropa kaanggotaan referendum) éta hiji réferéndum dina Britania Raya jeung Gibraltar diayakeun 23. June 2016, nu belegug nganyatakeun kaayaan anggota Uni Éropa. Electorate milih ku hiji mayoritas mutlak undian 17,411 juta (51,9%) pikeun disebut brexit (tina basa Inggris "British" jeung "kaluar" ti miang Britania), sahingga ninggalkeun Uni. Lawan tina kaanggotaan Britania Uni Éropa (EU) geus meunang 308 ti constituencies 382. Miang pamilih mutuskeun 43 taun sanggeus kaanggotaan EU nagara urang.

41 Betsy DeVosová

Dee Elizabeth "Betsy" DeVosová (nepřechýleně Betsy DeVos, nee Pangeran, * 8. 1958 Januari) mangrupa politikus Amérika ti Partéi Republik, ti ​​7. 2017 Mentri Pébruari Atikan di pamarentahan Donald Trump. Anjeunna ngagantikeun John Raja Jr pamaréntah Barack Obama.

42: Jerome Powell

Jerome Hayden Powell (* 4. Pébruari 1953, Washington DC) mangrupa pangacara Amérika sarta anggota Déwan Gubernur ti Cagar System Federal (Déwan Gubernur ti Cagar Board Wangon, disingkat sering "fed"), Amérika Serikat, anu boga fungsi saprak 2012. Dina 2. November 2017 bieu Présidén Donald Trump Powell salaku lulugu ti Federal Reserve Janet Yellen salaku panerusna. Lamun geus dikonfirmasi ku Sénat AS, Powell befriends dinten posisi 1 anyar na. Pébruari 2018.

43: Paul D. Gedang

Paul D. Gedang mangrupa akademik Amérika, analis CIA, blogger jeung urut panaséhat pikeun Presidents George W. Bush jeung Barack Obama di wewengkon Afghanistan dina Déwan Kaamanan Nasional, anu di 2012 hasil diprediksi pipilueun Rusia di Wikivoyage, anu dimimitian dina 2014. Ieu oge nimbalan Diréktur tina William P. Clements, Jr Puseur pikeun Kaamanan Nasional di Universitas Teksas di Austin, hiji élmuwan pulitik di lembaga panalungtikan Rand Corporation, urut perwira kecerdasan AS jeung Samaun tina perang di Apganistan.

44: Donald Trump Jr

John Donald "Don" Trump Jr (* 31. 1977 Désémber New York) mangrupa pengusaha Amérika. Ieu téh mangrupa 45 mimitina-dilahirkeun. Présidén AS Donald Trump sarta modél Czech Ivana Trump. Anjeunna ayeuna gawe bareng jeung adi Ivanka Trump jeung lanceukna nya Eric Trump sakumaha Wapres eksekutif of Organisasi Trump, diwangun ku bapana.

45: Ivanka Trump

Marie Ivanka Trump (* 30. 1981 Oktober di New York City, New York, Amerika Serikat) mangrupakeun hiji awewe nu balantik Amérika sarta modelka.Svému bapana Donald Trump ditulungan dina kampanye na di 2016 Pemilu Présidén. Manehna oge geus digawé salaku anggota tim Nyiapkeun administrasi 16členného Trump kapersidenan.

46: Ivana Trump

Ivana Trump Marie, dilahirkeun Zelníčková (* 20. 1949 Pébruari Zlín) mangrupakeun awewe nu balantik Czech-Amérika, urut skier sarta modél. Dina taun 1977-1991 ieu pamajikan mimiti pangusaha sarta engké Presiden AS Donald Trump.

47: Tiffany Trump

Ariana Tiffany Trump, ngaran kalahiran Ariana Tiffany Trump (* 13. 1993 Oktober West korma Beach, Florida) mangrupa selebritis Internet Amérika jeung putri ti Presiden ti Amérika Sarikat Donald Trump sarta pamajikan kadua, Marly Maplesové.

48: Melania Trump

Melania Trump, nepřechýleně Trump, ngaran kalahiran Melanija Knavs, germanised: Melania Knauss (. * 26 April 1970 Novo mesto) mangrupakeun urut modél Slovenia, perhiasan desainer na arloji, nu ti Januari 2017 muterkeun peran Mimiti Lady of Amérika Serikat Amérika salaku pamajikan Presiden AS Donald Trump.

49: Trump

Trump bisa hartosna: příjmeníDonald Trump (* 1946) - pangusaha Amérika, aktor jeung panulis rama Ivanka 45. Presiden USAIvana Trump (* 1949) - awewe nu balantik Amérika, indung IvankyDonald Trump Jr (* 1977) - pangusaha Amérika, putra Donald na IvanyIvanka Trump (* 1981) - modél Amérika sarta awewe nu balantik, putri Donald na IvanyKelly Trump (* 1970) - Jerman pornoherečkaJudd Trump (* 1989) - pamuter Britania snookerujiný významTrump Tower - sababaraha objék ( hotél, skyscrapers)


Tanda kana akun Anjeun

×
Poho wincikan anjeun?
×

Pindah up

ngabagikeun
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!